Heineken investeert in Double Dutch Drinks

Tonic_pixabay

Foto: Pixabay

Heineken heeft een minderheidsbelang genomen in Double Dutch Drinks, een producent van tonics. Het gaat om een belang van minder dan 10 procent. Michel de Carvalho, de echtgenoot van Charlene de Carvalho-Heineken, wordt ook commissaris bij het bedrijf. Dat meldt het Financieele Dagblad.

Double Dutch Drinks werd in 2015 opgericht door de tweelingzussen Joyce en Raissa de Haas en produceert luxe tonics voor de horeca. Het bedrijf heeft een marktaandeel van 8 procent in het Verenigd Koninkrijk. De investering van Heineken kan door Double Dutch Drinks gebruikt worden voor marketing en sales.

Heineken heeft veel ervaring met het aanboren van nieuwe markten en het introduceren van nieuwe producten. De bierbrouwer is bereid om het eigen netwerk in te zetten voor Double Dutch Drinks laat De Carvalho weten aan het Financieele Dagblad.

De tonics van Double Dutch Drinks passen in de trends van luxe frisdranken. Niet alleen passen ze bij de populaire sterke dranken, ook zijn ze een goed alternatief voor mensen die geen alcohol drinken maar iets anders dan water of cola.

Bron: Financieele Dagblad

Dossiers
Lees ook
Koud bier bestellen via Google Assistant

Koud bier bestellen via Google Assistant

Heineken breidt de bezorgdienst Heineken NOW uit. Onder de naam Drinkies by Heineken bezorgt de brouwer voortaan bier door heel Nederland. Daarnaast kunnen klanten in Amsterdam binnenkort drank en hapjes via Google Assistant.

Heineken heeft minderheidsbelang brouwerij Oedipus

Heineken heeft minderheidsbelang brouwerij Oedipus

Heineken gaat samenwerken met de kleine Amsterdamse craft brouwerij Oedipus. De bierbrouwer heeft een minderheidsbelang in Oedipus gekocht. Met de samenwerking kan Oedipus gebruik maken van de kennis van Heineken en verder uitbreiden in Nederland. Oedipus werd in 2011 opgericht en heeft sinds 2015 een eigen brouwerij. staat bekend om haar kleurrijke,...

1 op de 10 biertjes wordt alcoholvrij, voorspelt Heineken

1 op de 10 biertjes wordt alcoholvrij, voorspelt Heineken

Bierbrouwer Heineken verwacht dat in Europa alcoholvrij bier straks minstens 10% van de markt uitmaakt. Door Annika de Jong - Foodlog Dat zegt Ilaria Lodigiani in een interview tegen RTL Z. Lodigiani is wereldwijd verantwoordelijk bij Heineken voor alcoholarm en -vrij bier. Heineken wilde 150 jaar lang geen alcoholvrij bier onder...