Heleen Boom is Sommelier van het Jaar

17 maart 2022 Redactie BeverageNL

Heleen Boom is tijdens de Gault&Millau Awards uitgeroepen tot ‘Sommelier van het Jaar’. Heleen is het ‘wijngeweten’ van Restaurant Bouwkunde in Deventer.

De uitreiking van de Gault&Millau Awards vond plaats op 14 maart tijdens de lancering van de nieuwe Gault&Millau gids in Utrecht. De top van de Nederlandse gastronomie kwam hiervoor bij elkaar in TivoliVredenburg. Heleen mocht de prijs ‘Sommelier van het Jaar’ meenemen.

Sommelier van het Jaar

Samen met Pieter van de Pavoordt runt Heleen het Restaurant Bouwkunde in Deventer. Daarnaast is ze voorzitter van het Nederlands Gilde van Sommeliers en bestuurslid van de Wijnacademie. Op Instagram laat het team van Bouwkunde weten trots te zijn op Heleen. “Zij maakt een spannende wijnkaart, ter plaatste en tijdens haar vele wijnreizen. Ze houdt van wijn en schept een groot plezier in het doorgeven van kennis rondom wijn.”

Prijswinnaars

Naast Heleen waren er nog vijftien andere prijswinnaars. De prijs voor ‘Chef van het Jaar’ ging dit keer naar Syrco Bakker van restaurant Pure C in het Zeeuwse Cadzand. De ‘Jonge Topchef van het Jaar’ was de 28e jarige Robin van de Bunt. En Michael van der Kroft van restaurant Tres in Rotterdam kreeg de award voor ‘Ontdekking van het Jaar’. Een compleet overzicht van alle winnaars is te vinden op de website van Gault&Millau.

Gault&Millau

Gault&Millau is een restaurantgids voor de Nederlandse gastronomie. De gids bevat beoordelingen van restaurants (door middel van symbolische koksmutsen) en kent een beoordeling toe van punten op een schaal van 20. Daarnaast reikt Gault&Millau jaarlijks verschillende prijzen uit. Gault&Millau Nederland is volledig onafhankelijk in zowel de beoordelingen die worden gedaan door anonieme inspecteurs als het genereren van inkomsten.

Geen nieuws meer missen van More than Drinks? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke twee weken het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven?