Dries Corneillie beste sommelier van België

18 oktober 2021 Redactie BeverageNL Unsplash
Foto: Big Dodzy via Unsplash

Dries Corneillie van De Jonkman won zondag 17 oktober de wedstrijd Best Sommelier of Belgium. Hij kwam als beste uit de bus in de finale waar hij het opnam tegen Stéphane Dardenne van l'Air du Temps in Eghezée (Namen) en Jean-Trésor Vets van The Jane in Antwerpen.

Het Belgische Sommeliersgilde en de Vereniging Vlaamse Sommeliers organiseren samen de wedstrijd Best Sommelier of Belgium. De halve finale van deze wedstrijd vond plaats in Antwerpen op 5 oktober 2020. Vanwege corona kon de finale niet doorgaan in 2020 en verschoof naar 2021. De drie finalisten streden op 17 oktober voor de titel in het Van der Valk Hotel Zuid in Nijvel. Deze titel kan een sommelier maar één keer winnen.

Dries Corneillie

Corneillie kwam als beste uit de bus. Hij studeerde in 2012 af bij Hotelschool Ter Groene Poorte. Tijdens zijn opleiding deed hij werkervaring op in bekende restaurants. Daarna begon hij zijn carriere bij driesterrenrestaurant Hertog Jan, waar hij na een klein jaar werd gebombardeerd tot hoofdsommelier. Hij vervolgde zijn loopbaan bij tweesterrenrestaurant Boury in Roeselare en werkt momenteel als sommelier bij tweesterrenrestaurant De Jonkman.

In zijn loopbaan won Dries verschillende prijzen. Hij was een aantal keer finalist ‘Sommelier of the Year’ en eindigde in 2016 als provinciaal winnaar. In 2015 kreeg hij de titel Young Sommelier Award of Excellence en eindigde in 2018 en 2019 op de tweede plaats van de nationale sommelierwedstrijd 'Best Sommelier of Belgium'. En tot slot won hij in april 2019 de Ruinart Sommelier Challenge.

Opleiding

Naast zijn opleiding bij Hotelschool Ter Groene Poorte, behaalde Dries in 2017 het level 3 certificaat in de opleiding Wines and Sprits Education Trust (WSET). Momenteel werkt hij de Specifieke Leraren Opleiding af aan de Hogeschool Vives waardoor hij ook al enkele keren les kwam geven aan de leerlingen van Hotelschool Ter Groene Poorte.

Altijd op de hoogte blijven?