Hertog Jan lanceert nieuw speciaalbier ter ondersteuning van de horeca

30 april 2020

Hertog Jan brengt het nieuwe speciaalbier Grand Prestige Genootschap op de markt om de horeca te ondersteunen. Alle verkoopopbrengsten gaan naar 24 horecazaken verenigd in het Hertog Jan Genootschap. 

Meesterbrouwer Gerard van den Broek: “Er ligt al lange tijd een heel bijzonder bier in onze kelders in Arcen te rijpen. We wilden dit bier bewaren voor een zeer bijzonder moment. Hoewel deze aanleiding alles behalve feestelijk is, vinden wij dit het moment om het bier te verkopen en daarmee onze Genootschapsleden een helpende hand toe te reiken.”

Al bijna 2 jaar liggen 1.600 kruiken van het exclusieve speciaalbier te rijpen in de kelders van de brouwerij in Arcen. In het bier bracht Van den Broek de complementaire smaken uit verschillende houten vaten samen. “Grand Prestige Genootschap heeft ruim 18 maanden gelagerd in Kentucky Bourbon vaten. Na de lagering hebben we ook gekneusde Colombia Supremo koffiebonen toegevoegd. Dit maakt dit vatgerijpte bier extra bijzonder.” Het resultaat is een blend waarin smaken van koffie, karamel, chocolade, vanille, kokos en verfijnde moutbitterheden in te herkennen zijn.

De oplage van dit speciale bier is beperkt. Er zijn slechts 1.600 kruiken beschikbaar. Consumenten kunnen de Grand Prestige Genootschap alleen aanschaffen via de Hertog Jan online brouwerijwinkel.

Altijd op de hoogte blijven?