Hond als wijnbezorger

Het coronavirus verspreidt zich ook in de Verenigde Staten in een snel tempo. Ook hier draait het om afstand houden. Veel bedrijven nemen maatregelen en gaan over op contactloze bezorging. De Stone House Urban Winery in Maryland neemt 'social distancing' serieus en zet daarom hun hond Soda Pup in voor bezorging. Dat meldt de Washington Post.

Soda Pup is een 11-jarige boxer, die altijd al populair was bij de klanten van het kleine wijnhuis. Dat bracht eigenaresse Lori Yata op het idee om de viervoeter in te zetten voor de bezorging van wijn. De hond heeft een soort harnas op zijn rug, waarmee hij de wijn kan dragen. Deze brengt hij naar de klant die voor het wijnhuis bij de auto wacht. 

Het bezorgsysteem heeft wel zijn beperkingen. Soda Pup kan maar twee flessen dragen en maakt maar één reis per klant. Tegelijkertijd trekt de bezorghond ook klanten. Volgens Lori Yata komen niet alleen vaste klanten naar het wijnhuis, maar ze ziet veel nieuwe gezichten die speciaal vanwege de bezorging door Soda Pup wijn bestellen. 

 

Bron: Washington Post

Dossiers
Lees ook
Vier vragen aan Tjitske Brouwer

Vier vragen aan Tjitske Brouwer

Magister Vini Tjitske Brouwer runt al meer dan 33 jaar Vinoblesse samen met Marc Collard. Vinoblesse importeert biologische, biodynamische wijnen en vin naturel. Van alle zestig producenten waarmee gewerkt wordt zijn er veertien die zich bezighouden met het maken van vin naturel. More than Drinks stelt haar drie vragen over biologische wijn en vin naturel.

Coravin lanceert nieuwe modellen wijnconserveringssysteem

Coravin lanceert nieuwe modellen wijnconserveringssysteem

Coravin, producent van wijnconserveringssystemen, introduceert drie nieuwe modellen: Model Three, Model Five en Model Six. Elk model bevat de SmartClamps-technologie, waardoor de wijn kan worden geschonken zonder de kurk te verwijderen.

Easyfairs: Bezoekers spreken vertrouwen uit in Empack Utrecht 2020

Easyfairs: Bezoekers spreken vertrouwen uit in Empack Utrecht 2020

Beursorganisator Easyfairs is klaar voor de organisatie van Empack Utrecht 2020. De vakbeurs voor de verpakkingsindustrie stond in eerste instantie gepland in maart, maar is vanwege het coronavirus verplaatst naar 15, 16 en 17 september 2020. Inmiddels heeft Easyfairs alle denkbare protocollen klaarstaan om verpakkingsprofessionals op een veilige en...