Hooghoudt organiseert online jeneverproeverij

Hooghoudt online masterclass

Foto: Hooghoudt

Hooghoudt ziet in deze tijd van corona twee nieuwe trends ontstaan. Zoom borrels en online pubquizes. De jeneverproducent geeft hier nu een eigen draai aan en organiseert een online jeneverproeverij. Onder begeleiding van smaakexpert Laurens Speek biedt Hooghoudt de Jenever Masterclass en de Kopstoot Masterclass aan.

De aanmelding voor deze masterclasses verloopt via de website en deelnemers krijgen een proefpakket met vier verschillende miniaturen jenever thuis gestuurd om te proeven via een online sessie met Laurens Speek, de smaakexpert van Hooghoudt. De pakketten zijn ook verkrijgbaar bij verschillende slijters.

Jenever Masterclass

In de online Jenever Masterclass neemt Laurens Speek de deelnemers aan de hand door jeneverland en loodst je via Willem van Oranje en de periode voorafgaand aan de drooglegging in Amerika, langs de introductie van de jonge jenever naar de jenevers van nu. Bij deze masterclass hoort een proefpakket met daarin RAW Genever, Aged Genever 5 years, Sweet Spiced Genever en onze non-alcoholische Zero Zero 24.

Deze masterclass staat gepland voor 25 juni, 9 juli, 6 augustus, 20 augustus, 3 september en 17 september. De aanvang is 20.00 uur en het programma duurt zo'n 1,5 uur.

Kopstoot Masterclass

Zoals de naam al aangeeft staat de Kopstoot Masterclass in het teken van de kopstoot. Laurens Speek combineert bijzondere speciaalbieren met de nieuwe jenevers van Hooghoudt, zoals RAW Genever, Sweet Spiced Genever en Aged Genever 5 years. Samen met biersommelier Peter Torenbosch deelt hij zijn kennis met de deelnemers.

Het proefpakket van deze masterclass bestaat uit vier miniaturen van Hooghoudt. Per jenever wordt aangegeven welk biertype daar bij past. Deze moeten de deelnemers zelf bij hun de slijter aanschaffen. De Masterclass staat gepland op 2 juli, 13 augustus, 10 september om 20.00 uur.

 

Dossiers
Lees ook
Jimdo helpt kleine ondernemers met online corona steunpakket

Jimdo helpt kleine ondernemers met online corona steunpakket

Vanwege de coronacrisis stijgt de omzet van webshops. Dit betekent dat veel kleine en lokale winkeliers, zoals de bakker, slager en de visspecialist, een vertaalslag moeten maken naar online. Internetplatform Jimdo wil ondernemers hierbij helpen en stelt daarom een online coronasteunpakket beschikbaar. Hiermee kunnen winkeliers en zelfstandigen snel...

Consument blijft ook na coronacrisis online boodschappen doen

Consument blijft ook na coronacrisis online boodschappen doen

Uit onderzoek van Nielsen blijkt dat een groot deel van de Nederlandse consumenten ook na de coronacrisis online boodschappen blijft doen. Consumenten kopen vooral dranken, verse producten en verpakt voedsel vaker online dan voor de uitbraak van het virus.

Bierexpert Fiona de Lange lanceert online proefplatform

Bierexpert Fiona de Lange lanceert online proefplatform

Bierexpert Fiona de Lange lanceert in samenwerking met Mitra drankenspeciaalzaken een online proefplatform. Bierliefhebbers kunnen iedere twee weken deelnemen aan een nieuwe online bierproeverij.