Hotel uit Kaatsheuvel tapt bier van broodresten

19-04-11-Ketshills-Blond-Guset-House-hotel-560x373 Afbeelding: Misset Horeca

Bij veel horeca ondernemingen blijven voedselresten over. In de meeste gevallen wordt dit weggegooid, maar bij een hotel in Kaatsheuvel maken ze er een nieuw product van: Ketshill’s Special Blond. Dit is bier gemaakt van het oud brood van het ontbijtbuffet.

Het GuestHouse Hotel in Kaatsheuvel is sinds deze maand een biertje rijker. Je kunt er namelijk tegenwoordig een biertje krijgen dat is gemaakt van het oud brood van hun eigen ontbijtbuffet. Het hotel ontwikkelde de Ketshill’s Special Blond in samenwerking met bierbrouwerij Opener Bier in Dongen.

Twee boterhammen

Op vijfhonderd liter bier is 30 kilo oud brood verwerkt. Dit betekent dat je per glas ongeveer twee boterhammen redt van de prullenbak. Alle overgebleven witte en bruine bolletjes, boterhammen, eierkoeken en krentenbollen worden gebruikt voor het brouwen van dit antivoedselverspillingsbier.

Duurzaam

Het biertje is een duurzaam initiatief van de twee bedrijven. Naast dat het voedselverspilling tegengaat, wordt het bier volledig op zonne-energie gebrouwen. Het biertje is verkrijgbaar in het restaurant, de hotelbar en als geschenkverpakking in de hotelshop.

Dossiers
Lees ook
Nieuwe druivenrassen in Nederland

Nieuwe druivenrassen in Nederland

Nederlandse wijn is in opkomst. Hiervoor worden veelal onbekende druivenrassen gebruikt, zoals Regent, Cabernet Cortis, Johanniter, Solaris of Souvignier Gris. Hoe zit dat nu met die onbekendere druivenrassen en waarom gebruiken de meeste Nederlandse boeren deze druivenrassen? Wat zijn de voordelen ervan? More than Drinks' Barbara Verbeek vroeg het...

Multi Bier organiseert de tweede Multi Bier Xperience

Multi Bier organiseert de tweede Multi Bier Xperience

Multi Bier organiseert op 24 en 25 maart de tweede editie van de Multi Bier Xperience in Helmond. Dit evenement in eigen huis staat geheel in het teken van speciaalbier. De beurs is gericht op slijterijen, (horeca)groothandels, drankenhandels, horecazaken en retailorganisaties.  Op de beursvloer zijn 80 verschillende brouwerijen aanwezig. Van de grotere...

Tips voor de perfecte foodpairing van brood en bier

Tips voor de perfecte foodpairing van brood en bier

Brood en bier gaan goed samen. Bij de juiste combinatie van brood en bier versterken de smaken elkaar. Meester Patissier en Meester Boulanger Robèrt van Beckhoven en biersommelier Fiona de Lange geven tips voor de perfecte foodpairing van bier en brood. Voor beide producten zijn hoogwaardige ingrediënten essentieel. Bier dat is gebrouwen van hele goedkope...