Jenevermuseum organiseert online proeverij

Jenevermuseum proeverij

Foto: Nationaal Jenevermuseum 

Het Nationaal Jenevermuseum organiseert op 17 april de online proeverij Stokersproeverij@home. Hoofdstoker Rutger Vismans neemt de deelnemers mee op een ontdekkingstocht naar diverse kleine Nederlandse distillateurs.

Het is tweede online proeverij die het museum organiseert. Het is onderdeel van de Nederlandse Jeneverfeesten Schiedam van het Jenevermuseum. Stokersproeverij@home vindt plaats via Zoom. Niet alleen laten Rutger en zijn stokersteam producten van kleinschalige distillateurs zien. Ook krijgen de distillateurs op dit festival een podium om te praten over hun eigen product.  

Distillateurs

Tijdens de tweede Stokersproeverij@home zijn de volgende distillateurs met hun producten aanwezig: 

  • Barak51 – Jenever
  • Rummieclub –  overproof Rum
  • Spirited Union –  Union 55 Rum
  • Jajem –  Jenever
  • Keuris – Walvados Calvados
  • Anima – Bierbrand Whisky
  • Tok – Gelaagde Jenever
  • Willem’s Wermoed – Vermouth
  • The Holy Spiritus – Zeeuwse Calva Calvados

Aan de online proeverij kunnen een groot aantal deelnemers meedoen. Ga voor meer informatie een aanmelding naar de website van de proeverij.

Jenevermuseum

 

Het Nationaal Jenevermuseum in Schiedam toont de historie van jenever en laat de bezoekers kennis maken met een aantal distillateurs met een rijke familietraditie.  In de branderij van het museum zien bezoekers de distillateurs moutwijnjenevers maken. Vanwege de coronamaatregelen is het museum momenteel gesloten.

 

Dossiers
Lees ook
Gin gemaakt volgens eeuwenoud recept

Gin gemaakt volgens eeuwenoud recept

Gin 1689 is gemaakt naar een recept van drie eeuwen geleden. Oprichter Alexander Janssens vond dit recept terug in de archieven van de Royal British Library. Er zijn twee varianten: Dutch Dry Gin en de 1689 Queen Mary Pink Gin.

Lowlander maakt jenever van 'oud' bier

Lowlander maakt jenever van 'oud' bier

Vanwege de coronapandemie is de horeca gesloten. Hierdoor dreigt de verspilling van zo'n 9 miljoen liter bier. Lowlander komt met een oplossing. De botanische brouwer haalt bierfusten met een verstreken THT-datum op en maakt er jenever van.

Regels voor cursus of betaalde proeverij in slijterijen

Regels voor cursus of betaalde proeverij in slijterijen

Het ontwerp-Alcoholbesluit ligt sinds 29 januari jongstleden voor aan de Tweede en de Eerste Kamer in het kader van de verplichte voorhangprocedure; zie de website van de Tweede Kamer: Voorhangprocedure. Onderdeel van het ontwerp zijn de aangepaste regels voor proeverijen in slijterijen. Wat houden die wijzigingen precies in?