Kijkshop geen slijtvergunning?

Klare Taal 148_3

De voorzitter van de SlijtersUnie heeft vorige maand per e-mail de leden geïnformeerd over de verkoop online van sterke drank door Kijkshop. In dat bericht werden algemene kanttekeningen geplaatst bij de toegenomen verkoop via internet, waarbij een fysiek bezoek aan de slijter niet meer noodzakelijk is. De voorzitter signaleerde dat de drempelfunctie die de slijter van oudsher had bij aankoop van sterke drank daarmee nog verder wordt uitgehold.

Gelijktijdig met het verzenden van het bericht is vanuit de SlijtersUnie contact opgenomen met de Kijkshop om de rechtmatigheid van de verkoop door Kijkshop te onderzoeken. Ondanks herhaald verzoek heeft de organisatie tot op heden niet de bevestiging kunnen geven dat men beschikt over een slijtvergunning. Om die reden is de gemeente Leiderdorp, waar Kijkshop is gevestigd, verzocht om handhavend op te treden.

Er is bovendien een melding gedaan bij de Belastingdienst/FIOD, omdat Kijkshop verzuimd heeft op de website, vanwaar uit sterke drank wordt aangeboden aan particulieren, de verplichte gegevens over de bevoegde toezichthoudende autoriteit te vermelden, te weten van de burgemeester van de plaats waar het slijtersbedrijf wordt uitgeoefend.

Op het moment van het verschijnen van dit artikel was nog geen reactie ontvangen van de gemeente en/of Belastingdienst/FIOD.

Dit is een bericht van de Koninklijke SlijtersUnie uit Klare Taal. Lees hier de meest recente uitgave van Klare Taal nummer 148.

Dossiers
Lees ook
Distributiefiliaal Rémy Cointreau in Nederland

Distributiefiliaal Rémy Cointreau in Nederland

Sterke drankenmerk Rémy Cointreau maakt bekend dat er vanaf 1 juli een distributiefiliaal in Nederland komt. Het nieuwe filiaal maakt deel uit van de Benelux structuur en wordt aangestuurd vanuit het kantoor in Diegem, België.

Nieuwe voorzitter Slijtersunie: Petra de Boevere

Nieuwe voorzitter Slijtersunie: Petra de Boevere

Het is een eer unaniem voorgedragen te zijn door het bestuur als nieuwe voorzitter van de Koninklijke Slijtersunie. Ik kijk er naar uit de belangen van de branche te vertegenwoordigen want er is en blijft werk aan de winkel. We hebben het mooiste vak dat er bestaat.

Bierboetiek de Zythotheek

Bierboetiek de Zythotheek

Bierboetiek de Zythotheek in Valkenburg aan de Geul, is een winkel met ruim 2000 bieren uit binnen en buitenland. Zythotheek voert een brede range speciaalbieren waarin alle bierstijlen aan bod komen. Je kunt bij hen terecht voor mooie klassiekers en de nieuwste craft bieren.