Lancering Mortlach

Lancering luxe single malt Scotch whisky Mortlach alias ‘The Beast of Dufftown’!

Exclusief verkrijgbaar in 3 variëteiten: Rare Old, 18-Year Old en 25-Year Old!

Diageo lanceerde gisteren de luxe single malt Scotch whisky “Mortlach” ook wel gekend als ‘The Beast of Dufftown’ op de Nederlandse markt. Mortlach is een ‘best bewaard geheim’ onder whiskykenners waarvan tot op heden eerder slechts beperkte hoeveelheden in omloop waren die meteen werden opgekocht door liefhebbers. Na decennia als single malt gebruikt te zijn in een aantal van ’s werelds beste Schotse whisky blends, krijgt Mortlach nu een eigen plekje om als een aparte en hoogwaardige luxe single malt te schitteren. Mortlach is in onze contreien verkrijgbaar in drie variëteiten: ‘Rare Old’, 18-Year Old en 25-Year Old.

Mortlach erfgoed

Zowel de buitengewoon aparte smaak als de rijkdom en de authenticiteit van het Mortlach erfgoed onderscheiden deze whisky van andere whisky’s. De geschiedenis van Mortlach gaat bijna 200 jaar terug en belichaamt de stoutmoedige visie van zijn ondernemende stichters, de Schotse burgerlijk ingenieur George Cowie en zijn zoon, Dr. Alexander Cowie. Net als andere gelijkgestemde Victoriaanse ‘scheppers’ van dat gouden tijdperk, liggen zij ten grondslag aan het creëren van het unieke en verbazingwekkend complexe proces van de 2.81-distillatie die karakteristiek is voor de rijkelijk gearomatiseerde whisky die we vandaag kennen.

Mortlach: voortaan het privilege van alle whisky liefhebbers

Liefhebbers en kenners moet het als muziek in de oren klinken dat Mortlach, een van de beste single malts die in Schotland worden gemaakt, bijgenaamd ‘The Beast of Dufftown’, vanaf nu op onze markt beschikbaar zal zijn!

In een reactie op de lancering zegt Global Brand Ambassador voor Mortlach en Schotse whisky-expert Georgie Bell: “Met de lancering van deze drie nieuwe variëteiten, elk mooi krachtig en complex op hun eigen manier, kan Mortlach eindelijk zijn rechtmatige positie innemen als een van de beste premium single malts ter wereld en kunnen niet alleen een handjevol bevoorrechte kenners ervan genieten. Voor ieder met een passie voor de allerbeste Schotse whisky’s, zou Mortlach een ereplaats moeten krijgen in de eigen bar thuis.

  • Mortlach-Georgie-Bell Georgie Bell - © Stefaan Lesage (Whisky With Friends)
  • De drie Mortlach expressies:
  • Rare Old (Sterkte: 43,4{8b34f2cb388f4a6bdef1e68927f89cac46b36916b7bb128f8b00aa275ec144c8} alcohol percentage)
  • 18 Year Old (Sterkte: 43.4{8b34f2cb388f4a6bdef1e68927f89cac46b36916b7bb128f8b00aa275ec144c8} alcohol percentage)
  • 25 Year Old (Sterkte: 43,4{8b34f2cb388f4a6bdef1e68927f89cac46b36916b7bb128f8b00aa275ec144c8} alcohol percentage)

Speciale fles

Geïnspireerd door de gouden eeuw van de techniek waarin de drank werd geboren, wordt Mortlach gepresenteerd in een opvallende en iconische eigentijdse fles, die zowel over strakke lijnen beschikt alsook over een ruime, op een karaf lijkende hals die ontworpen is om de fijne whisky te beschermen en beter tot zijn recht te laten komen.

Beschikbaarheid:

De nieuwe Mortlach-variëteiten zullen vanaf heden verkrijgbaar zijn tegen de volgende consumentenadviesprijzen:

  • Rare Old (50 cl): 70 euro
  • 18 Year Old (50 cl): 240 euro
  • 25 Year Old (50 cl): 768 euro

Jérôme Leenders, Marketing Activation and Communication Manager Reserve Brands van Diageo Benelux: “We zijn ontzettend opgetogen dat we Mortlach in Nederland op de markt kunnen brengen. Met zijn rijke erfgoed, unieke distillatieproces, gedurfde smaken en opvallende flessen zijn we er gerust op dat whisky liefhebbers in heel het land zullen genieten van de ontdekking van ‘The Beast of Dufftown”.

Lees ook
Minder vlees, maar meer whisky en zalm vanuit VK naar EU

Minder vlees, maar meer whisky en zalm vanuit VK naar EU

In de eerste helft van dit jaar is er minder rundvlees naar de EU geëxporteerd, maar de export van whisky en zalm nam juist toe. Volgens de cijfers van de Britse Food & Drink Federation nam de totale export van eet- en drinkproducten met 16 procent af tot zo’n 4,9 miljard pond (circa 5,7 miljard euro). Dat is het laagste bedrag sinds...

Diageo introduceert Captain Morgan Tiki

Diageo introduceert Captain Morgan Tiki

Diageo lanceert de nieuwe tropische rum Captain Morgan Tiki. De rum is geïnspireerd door de exotische eilanden in de Grote Oceaan met de smaken van sappige mango en rijpe ananas. De drank is vanaf half april verkrijgbaar.

Distilleerderij Rutte lanceert Rutte Single Malt Genever

Distilleerderij Rutte lanceert Rutte Single Malt Genever

Distilleerderij Rutte lanceert voorjaar 2021 een Nederlandse equivalent van malt whisky, Rutte Single Malt Genever. Deze 100% moutwijnjenevers is volledig op gerst gestookt, zoals dat het geval is bij een malt whisky, en heeft vier jaar lang gerijpt op nieuwe vaten van Amerikaanse eiken.