Brouwerij Jopen lanceert drie nieuwe whisky’s

7 november 2023 Redactie BeverageNL
Craft bierbrouwer Michel Ordeman, die zich al eerder richtte op gin en jenever, heeft drie verschillende soorten whisky’s gelanceerd onder de nieuwe naam Jopen Distilling Co. Een Single Malt versie van gerst, een Rye Whisky van rogge en een Peated Whisky waarbij turf gerookte mout is gebruikt. In totaal hebben de whisky’s vijf jaar rijping op vat gehad.

 
Het is voor de bierbrouwer, die van jongs af aan al geïnteresseerd was in destillaten, de volgende stap na het maken van bier, gin en jenever. “Het duurt nou eenmaal langer; het destillaat is al in 2018 gemaakt”, legt Ordeman uit. “Dat moet minimaal drie jaar rijpen om whisky te mogen heten. Wij hebben langer de tijd genomen, namelijk in totaal vijf jaar.


De whisky’s verschijnen net voor de feestdagen bij slijterijen en speciaalzaken in flessen van 50 centiliter.

Altijd op de hoogte blijven?