Top 10 meest gelezen artikelen op Beverage NL 2023

28 december 2023 Redactie BeverageNL
In aanloop naar 2024 blikken we terug op het afgelopen jaar. Wat waren de meest populaire artikelen van 2023? Met vandaag de top 10 meest gelezen artikelen op BeverageNL. 

1. Uitstel verbruiksbelasting op alcoholvrije dranken met suiker tot 2024
Tijdens Prinsjesdag maakte het kabinet bekend dat ze vanaf 1 januari 2023 een verbruiksbelasting op alcoholvrije dranken met suiker, zoals frisdrank en alcoholvrij bier, willen invoeren. De Tweede Kamer heeft dit voorstel geschrapt en het plan is uitgesteld tot 2024.
Lees verder

2. AMC Natural Drinks Group breidt locatie Vlissingen uit
AMC Natural Drinks Group heeft de productielocatie Vlissingen uitgebreid. De vulcapaciteit voor plantaardige dranken is toegenomen en er zijn megatanks voor de opslag van sappen geïnstalleerd. Twee belangrijke pijlers in het strategisch plan, aldus de drankenproducent.
Lees verder

3. Nieuwe cao voor medewerkers cao Douwe Egberts
De onenigheid over een nieuwe cao voor de medewerkers van Jacobs Douwe Egberts (JDE) is voorbij. Dinsdag 7 maart stemden vakbonden FNV en CNV Vakmensen in met het eindbod van de koffie- en theeproducent. Hiermee zijn nieuwe acties van de baan.
Lees verder

4. Belasting bier gaat in 2023 omhoog
In 2023 gaat de consument meer betalen voor bier. Het kabinet is van plan om de belasting op bier te verhogen. Deze verhoging geldt ook voor alcoholvrij bier. Dat melden staatssecretaris Maarten van Ooijen van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en zijn collega Marnix van Rij van Financiën in een brief aan de Tweede Kamer.
Lees verder

5. Nespresso maakt biologisch afbreekbare koffiecups
Na drie jaar onderzoek en ontwikkeling kwam Nespresso met biologisch afbreekbare koffiecups. In de lente 2023 startte de pilot met deze cups in Frankrijk en Zwitserland en binnen een jaar wil Nespresso het product ook op andere Europese markten brengen. Papier vormt de basis van de nieuwe cups.
Lees verder

6. Frank Haasnoot en Don Papa Rum maken samen taaitaai
Frank Haasnoot en Don Papa Rum sloegen de handen ineen. De bekende patissier ontwikkelde op basis van de Filipijnse rum een premium taaitaai in de vorm van Don Papa’s persona: Papa Isio.
Lees verder

7. Overschot Franse wijn omgezet in alcohol voor industrie
Frankrijk kampte met een overschot aan wijn vanwege de dalende consumptie in eigen land. Daarom kwam het Franse ministerie van Landbouw met een steunpakket van 160 miljoen euro om het wijnoverschot om te zetten in alcohol voor de industrie. Maar om het probleem echt op te lossen moet de productie structureel omlaag.
Lees verder

8. Drankensector protesteert tegen accijnsverhoging
Het demissionair kabinet wilde de accijns op alcohol verhogen met 16,2 procent. Nederlandse drankenproducenten protesteerden hiertegen en lobbyden bij Tweede Kamer-leden. De accijnsverhoging kwam aan bod bij de behandeling van het Belastingplan 2024 in de Tweede Kamer.
Lees verder

9. Rutte Distilleerderij viert 150-jarig bestaan
Rutte Distilleerderij bestond twee jaar geledent 150 jaar. Daarom nodigde het Dordtse bedrijf de (inter)nationale pers uit voor een rondleiding door het bedrijf. Op het programma stonden verder de eerste Spirits & Spijs wandeling door het historische centrum van de stad en een diner met Rutte Gin pairing. Ook in 2023 was dit artikel weer populair.
Lees verder

10. Brancheorganisaties willen gerichte aanpak problematisch alcoholgebruik
Een verbod op alcohol in sportkantines, geen verkoop meer in de supermarkt of gezondheidswaarschuwingen op het etiket. Allemaal maatregelen die staatssecretaris Van Ooijen zou overwegen om problematisch alcoholgebruik aan te pakken. Volgens de branche worden ook verantwoorde drinkers hiermee getroffen en pleit voor een gerichte aanpak.
Lees verder

Altijd op de hoogte blijven?