Lancering Pekoe theelikeur

Samenwerking tussen thee sommelier Robert Schinkel en Herman Jansen Distilleries

Pekoe-02-123x300 Vandaag vond in Amsterdam de feestelijke lancering plaats van Pekoe Tea Liqueur in Tales & SpiritsCocktail Bar & Restaurant.

Cocktail bartender en thee sommelier Robert Schinkel introduceert samen met Herman Jansen Distilleries uit Schiedam de nieuwe theelikeur Pekoe. Pekoe bestaat uit meerdere likeuren op basis van Dilmah thee en is verkrijgbaar in de varianten Earl Grey , Supreme Ceylon  en Jasmine Green Tea . Pekoe is weliswaar een likeur maar niet specifiek een digestief. Het kan op veel manieren worden gedronken: puur, met of zonder ijs, als cocktail ingrediënt of gemixt met soda, ginger ale, tonic of cola.

Het zijn de Nederlanders die in de VOC-tijd thee hebben geïntroduceerd in Europa. Zo is het mijn persoonlijke missie om de wereld te laten kennismaken met een nieuwe Nederlandse likeur op basis van ‘s werelds beste thee uit Sri Lanka, het voormalige Ceylon. De veelzijdigheid en het karakter van echte thee komen op een prachtige manier tot uitdrukking in de likeuren van Pekoe”, aldus medeontwikkelaar Robert Schinkel.

Pekoe-01-225x300 Robert Schinkel

Flesontwerp geïnspireerd op theeplant Aan het ontwerp van de fles is veel tijd en aandacht besteed. “Het moest een fles worden die zo bijzonder is dat mensen het mee naar huis willen nemen. Daarnaast moest de fles ook het verhaal van de likeur vertellen en de essentie belichamen van de ingrediënten. Wij zijn blij met het eindresultaat: een elegante fles waarvan de vorm geïnspireerd is op de bladeren en de knop van de theeplant”.

 

Wat we moeten weten over Pekoe Tea Liqueur:

- Pekoe (uit te spreken als Pekko) Tea Liqueur bevat 28 {8b34f2cb388f4a6bdef1e68927f89cac46b36916b7bb128f8b00aa275ec144c8} alcohol en gedistilleerde Dilmah thee en is verkrijgbaar in drie smaken: Earl Grey, Supreme Ceylon en Jasmine Green Tea.

- De fles is verkrijgbaar in formaat 0,5 cl.

- Consumentenadviesprijs € 24,50.

- Te koop bij Barrelproof in Rotterdam en Cocktail Boutique in Amsterdam.

- 12 cocktailrecepten van Robert Schinkel met Pekoe zijn verenigd in The Pekoe Cocktail Book, gratis te downloaden via de website.

- Meer informatie op Pekoe.nl

Lees ook
Nieuwe likeur Villa Massa Amaretto

Nieuwe likeur Villa Massa Amaretto

Villa Massa brengt de nieuwe likeur Villa Massa Amaretto op de markt. De likeur wordt gemaakt van amandelen uit Sicilië en smaakt volgens de makers naar marsepein, met hints van vanille, kers en cacao. De likeur heeft een alcoholpercentage van 30 procent.

De Kuyper introduceert Fizzy Favourites

De Kuyper introduceert Fizzy Favourites

In het jaar van het 325-jarig bestaan introduceert Koninklijke De Kuyper de Fizzy Favourites. Deze ready-to-drink cocktailmix met een laag alcoholpercentage is verkrijgbaar de smaken Fizzy Strawberry, Fizzy Passionfruit en Fizzy Watermelon.

De Kuyper in de prijzen bij International Spirits Challenge 2020

De Kuyper in de prijzen bij International Spirits Challenge 2020

De Kuyper Royal Distillers viel voor het tweede jaar op rij in de prijzen bij de Tasting Awards op de International Spirits Challenge 2020. De Kuyper won de overall highlight trophy 'Likeur Producent van het Jaar' en won de hoofdprijs en dubbel goud voor Acqua Bianca in de categorie likeuren.