Nieuwe CEO Koninklijke De Kuyper

21 december 2023 Redactie BeverageNL

Koninklijke De Kuyper krijgt een nieuwe Chief Executive Officer (CEO) in de persoon van Leo Evers. De huidige CEO, Mark de Witte, gaat met ingang van 30 april 2024 met pensioen. 

Na een dienstverband van negen jaar, waarin transformatief leiderschap en strategische successen centraal stonden, heeft Mark de Witte besloten om terug te treden. De Raad van Commissarissen en de Aandeelhouders spreken hun oprechte dank uit voor De Witte’s toewijding en zijn belangrijke rol in de groei en het succes van De Kuyper. Leo Evers volgt hem 1 mei 2024 officieel op. “Leo is een zeer ervaren leider en heeft meer dan 30 jaar expertise in de Fast-Moving Consumer Goods (FMCG) industrie, zowel in Europa als in Azië”, aldus de likeurenproducent.

De Witte bij De Kuyper

Onder leiding van de Witte boekte De Kuyper aanzienlijke vooruitgang geboekt in zijn ambitie om het wereldwijd erkende go-to-bedrijf voor cocktails te worden en één van de belangrijkste innovators in de cocktailindustrie. De Kuyper wist de omzet in de laatste negen jaar bijna te verdrievoudigen en werd vijf keer op rij uitgeroepen tot ‘Liqueur Producer of the Year’ op de International Spirits Challenge (ISC) (2019-2023).

Mark de Witte spreekt zijn dankbaarheid uit en blikt terug op zijn tijd bij De Kuyper: “Het was een groot voorrecht om het familiebedrijf De Kuyper door een periode van belangrijke transformatie en groei te leiden. Ik ben erg trots op mijn team en op wat we samen hebben bereikt. Daarnaast ben ik dankbaar voor het vertrouwen en de steun van de Raad van Commissarissen en aandeelhouders van de Koninklijke De Kuyper. Ik heb er alle vertrouwen in dat Leo Evers het bedrijf naar het volgende succesvolle hoofdstuk zal leiden. Ik wens hem en het hele team van de Kuyper veel succes.”

“We spreken onze diepste waardering uit voor Mark zijn uitzonderlijke leiderschap en onuitwisbare bijdrage”, reageert De Kuyper's voorzitter van de Raad van Commissarissen, Dirk-Jan Stoppelenburg. “Onder zijn leiding heeft De Kuyper indrukwekkende prestaties geleverd met als resultaat om één van de meest gerespecteerde likeurproducenten ter wereld te worden. Mark laat De Kuyper goed gepositioneerd achter, klaar voor toekomstige groei. We hebben dankzij Mark enorm veel weten te bereiken en daarvoor bedanken we hem. We wensen hem veel succes in de toekomst.“

Carrière Leo Evers

Leo Evers begon zijn carrière in 1990 bij Bols International, gevolgd door 25 jaar bij de Heineken Group. Hier bekleedde hij verschillende sleutelposities in zeven verschillende landen. In 2021 trad hij als Nederlander toe tot het Executive Committee van Carlsberg als Executive Vice President Asia. 

Evers is enthousiast over zijn nieuwe rol: “Het grootste deel van mijn professionele carrière heb ik gewerkt voor familiebedrijven waarvan ik het rijke erfgoedbuitengewoon waardeer. Ik werk graag voor bedrijven met gepassioneerde mensen, fantastische merken en organisaties die op zoek zijn naar duurzame, lange termijn groei. De Kuyper heeft een prachtige historie van meer dan drie eeuwen en bewijst tot op de dag van vandaag zijn relevantie. Persoonlijk ben ik van mening dat De Kuyper een bedrijf is dat goed gepositioneerd is na de transformatie van de afgelopen negen jaar en een enorme potentie heeft voor de toekomst. Met name door de visie 'Own the Cocktail' te continueren en door internationaal verder te groeien. Ik ben erg enthousiast en vereerd om vanaf april 2024 deel uit te maken van het team van De Kuyper."

“We verwelkomen Leo Evers bij De Kuyper en zijn ervan overtuigd dat zijn schat aan ervaring en strategische visie een belangrijke bijdrage zal leveren aan ons voortdurende succes“, zegt Stoppelenburg. Hij heeft een sterke affiniteit met de branche, een fantastische drive en energie, een goed begrip van en ervaring met familiebedrijven, bewezen strategische vaardigheden en een persoonlijkheid en leiderschapsstijl die naadloos aansluiten bij wat Mark in de afgelopen jaren voor De Kuyper heeft neergezet. Wij heten Leo van harte welkom bij De Kuyper.”

Altijd op de hoogte blijven?