Monniken lanceren speciaalbier voor renovatie Abdij Keizersberg

20 december 2019
Foto: Wikimedia

De Abdij Keizersberg is een begrip Leuven. Gebouwd aan het einde van 19e eeuw huisvest de abdij niet alleen Benedictijnse monniken, maar ook studenten van KU Leuven. Het gebouw wordt momenteel gerenoveerd en er is nog zo'n 3 miljoen euro voor nodig. Daarom presenteren de monniken een eigen speciaalbier: Konnektus. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

Tegenover de abdij ligt het hoofdkwartier van AB InBev. Onlangs organiseerde de Leuvense bierbrouwer een winterbarbecue op het terrein van de Abdij. Bij die gelegenheid werd Konnektus gepresenteerd. . “Het achterliggende spirituele verhaal van verbondenheid bij dit brouwsel is minstens even waardevol als de pijnlijke ervaring dat er extra middelen nodig zijn om de bezieling van de abdijsite in de toekomst mogelijk te maken”, zegt Pater Dirk Hanssens, prior-administrator van Keizersberg in Het Laatste Nieuws. “We zijn allemaal verbonden, vandaar de naam Konnektus. Als ons nieuwe bier met die gedachte in het achterhoofd wordt gedronken, dan heeft het zijn doel niet gemist”

Konnektus is een toegankelijk bier van hoge gistingen heeft een eigen karakter. Er zijn drie varianten Humanity, Harmony en Unity. Humanity is een blond bier met een alcoholpercentage van 6,5 procent. Het bier heeft een citrustoets en accenten van vier hopsoorten. Dit zorgt voor een subtiele bitterheid, maar krachtige afdronk. 
Harmony is een bruin bier met een zuurzoete smaak. Het bier heeft een dieproodbruine kleur, is verfrissend en heeft een dorstlessende afdronk. Naast de zurigheid valt de eerder subtiele bitterheid op door het gebruik van diepgebrande mouten en licht aromatische hopsoorten. Het bier heeft een alcoholpercentage van 5,5 procent. 
Het laatste bier is meergranentripel Unity. het bier heeft zowel een fruitige als florale smaak met aroma's van citrus, pompelmoes, koriander en kruidnagel. het bier heeft een alcoholpercentage van 7,5 procent.

Meer informatie over de renovatie van Abdij Keizersberg en het speciaalbier Konnektus is te vinden op de website

Altijd op de hoogte blijven?