Nieuwe whisky's spelen in op nieuwe markt

Gaan we binnenkort een categorie ‘jonge whisky’ krijgen? Allerlei ontwikkelingen op whiskygebied wijzen in die richting. Voor geliefde merken Nieuwe-Whiskys-06-2015-Glenlivet-300x300 single malt is vaak niet voldoende voorraad om de leeftijdsaanduiding te handhaven. En de consumptie van gedistilleerd gaat in vele volwassen afzetlanden steeds meer in de richting van de mix, en daarvoor komen toch vooral de jongere distillaten zonder teveel sporen van houtrijping in aanmerking. Een opvallend signaal van deze ontwikkeling gaf een van de meest voorname merken Scotch single malt onlangs af: The Glenlivet bracht een Founder’s Reserve uit zonder leeftijdsaanduiding.

Lees het hele artikel in de nieuwe uitgave. Vraag een proefnummer aan of abonneer je en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Lees ook
Minder vlees, maar meer whisky en zalm vanuit VK naar EU

Minder vlees, maar meer whisky en zalm vanuit VK naar EU

In de eerste helft van dit jaar is er minder rundvlees naar de EU geëxporteerd, maar de export van whisky en zalm nam juist toe. Volgens de cijfers van de Britse Food & Drink Federation nam de totale export van eet- en drinkproducten met 16 procent af tot zo’n 4,9 miljard pond (circa 5,7 miljard euro). Dat is het laagste bedrag sinds...

Distilleerderij Rutte lanceert Rutte Single Malt Genever

Distilleerderij Rutte lanceert Rutte Single Malt Genever

Distilleerderij Rutte lanceert voorjaar 2021 een Nederlandse equivalent van malt whisky, Rutte Single Malt Genever. Deze 100% moutwijnjenevers is volledig op gerst gestookt, zoals dat het geval is bij een malt whisky, en heeft vier jaar lang gerijpt op nieuwe vaten van Amerikaanse eiken.

Jack Daniel’s introduceert nieuwe flavored whisky

Jack Daniel’s introduceert nieuwe flavored whisky

Jack Daniel’s brengt een nieuwe flavored whisky op de Nederlandse markt. De Jack Daniel’s Tennessee Apple combineert de Jack Daniel’s Tennessee Whiskey met de frisse smaak van groene appels.