Solán de Cabras steunt Pink Ribbon met roze fles

Solan de Cabras_Pink Ribbon

Het Spaanse mineraalwatermerk Solán de Cabras verwisselt tijdelijk haar blauwe fles voor een roze om Pink Ribbon te steunen. Van iedere verkochte fles gaat er 14 eurocent naar het onderzoek naar borstkanker.

Gezondheid is een belangrijk onderdeel in de geschiedenis van Solán de Cabras. De bron waar het water van het merk vandaan komt zou een heilzame werking hebben. Een geitenhoeder uit de 15e eeuw die zag dat zijn dieren genazen nadat ze uit de bron bij Serrania de Cuenca hadden gedronken. De merknaam verwijst hier ook naar. Solan betekent drinkplaats, cabras geiten.

Dankzij de overlevering werd deze bron een bedevaartsoord voor zieken vanwege de vermeende geneeskrachtige werking. Tot in de jaren 60 was Solán de Cabras in Spanje alleen bij de apotheek verkrijgbaar. De samenwerking met Pink Ribbon heeft voor het merk dan ook een logische achtergrond.

Pink Ribbon

Pink Ribbon financiert wetenschappelijk onderzoek en projecten op het gebied van behandeling, nazorg en langetermijneffecten van borstkanker. Met als doel de juiste behandeling en optimale begeleiding én een beter en langer leven voor iedere borstkankerpatiënt. Inmiddels zijn al meer dan 200 onderzoeken en projecten gefinancierd.

Solán de Cabras

Solán de Cabras maakt deel uit van de Mahou San Miguel Group, een 100% Spaans familiebedrijf. Deze onderneming omvat acht brouwerijen en drie waterbronnen met verpakkingsinstallaties. Het mineraalwater wordt verkocht in meer dan 35 landen.

Lees ook
Solán de Cabras overhandigt cheque van 10.000 euro aan Pink Ribbon

Solán de Cabras overhandigt cheque van 10.000 euro aan Pink Ribbon

Solán de Cabras introduceerde deze zomer de roze limited edition fles, waarvan een deel van de opbrengst is bestemd voor Pink Ribbon. Shella Blancaflor overhandigde namens het Spaanse mineraalwatermerk op 8 september bij Bickery Food Group een cheque van 10.000 euro aan Willemijn van den Berg van Pink Ribbon.