Speciaalbier Leffe Blond in krat

23 maart 2021 Redactie BeverageNL
Foto: AB InBev

Voortaan is het speciaalbier Leffe Blond verkrijgbaar in een krat, gevuld met eigen hervulbare statiegeldflessen. Hiermee wil het Belgische abdijbier inspelen op de trend van speciaalbier in een duurzame verpakking. Dat meldt bierbrouwer AB Inbev op de website

Jasper Kessels, Retaildirecteur bij Bierbrouwerij AB InBev, vertelt: “Wij zijn bijzonder trots om de categorie speciaalbier verder te ontwikkelen met de lancering van het allereerste speciaalbier in krat, dat breed verkrijgbaar zal zijn."  De vraag naar speciaalbier stijgt volgens de brouwer al jaren en de trend versnelde in 2020.

"Daarom kiezen we er ook voor om een eigen hervulbare statiegeldfles van 25 centiliter aan te bieden, die past bij de merkuitstraling van Leffe, waarin kwaliteit en de gasvrijheid van de abdij altijd centraal staat", zegt Kessels. "Het krat heeft de herkenbare en stijlvolle kleur van Leffe en valt direct op in het supermarktschap”.

Met de keuze speelt de bierbrouwer in op de duurzaamheidsambities. Zo heeft de brouwer als doelstelling voor 2025 om 100 procent circulaire verpakkingen te realiseren, met zoveel mogelijk hervulbare verpakkingen. Met de introductie van Leffe blond in kraten navulfles zet AB InBev weer een stap op dit gebied.  

Bron: AB InBev

Altijd op de hoogte blijven?