Start alcoholvrij platform What to Drink

20 juli 2023 Redactie BeverageNL

Wijnjournalist Esmee Langereis startte begin juli met het alcoholvrije platform What to Drink. “Voor iedereen die zin heeft om te drinken, maar (even) niet in alcohol.”

Uit een analyse van de drankenmarkt van IWSR blijkt dat de helft van alle alcoholdrinkers minder wil alcohol wil consumeren. Tegelijkertijd groeit elk jaar het aanbod alcoholvrije dranken, met gedistilleerd 0.0 als snelste stijger in 2022. Wijnjournalist Esmee Langereis springt in op deze trend met haar nieuwe alcoholvrije platform. Hier tipt ze “met humor en smaak serieus goede no & low dranken”.

Alcoholvrij

“Consumenten hebben meer keuze dan ooit, en er is verrassend veel spannends in alcoholvrij te ontdekken”, zegt Langereis. “Van een big oaky alcoholvrije chardonnay tot een ready to drink virgin negroni.” Met dezelfde kritische blik als altijd test en reviewt ze alcoholvrije wijnen, spirits, cocktails en bieren. “Zodat je altijd wat lekkers in je glas hebt!”

Esmee Langereis

Esmee Langereis is de vaste wijnschrijver van NRC, De Smaak van Italië en Miljuschka Magazine. Ze publiceerde zelf over alcoholvrije alternatieven in Parool, NRC en Flow magazine en is te beluisteren over lekker alcoholvrij in de podcasts Discomfort Zone, Wijnsnobs, Wat Schaft de Podcast, De Vegan Lekkerbek en online magazine June.be.

Altijd op de hoogte blijven?