StiBON reikt 250e biersommelierdiploma uit

250e Biersommelier_Foto StiBON

Foto: v.l.n.r.: Jens Luckart van het BierKulturHaus, de gelukkige kersverse biersommelier Els Schmaal, John Schut en Jan Wolfs van StiBON (foto: StiBON).

StiBON bereikte 24 januari een mijlpaal. De opleider reikte het 250e diploma biersommelier uit aan Els Schmaal na het afronden van de StiBON opleiding niveau 3 in Obertrum, Oostenrijk. Schmaal kreeg samen met veertien andere bierkenners het diploma uit handen van Jens Luckart van het BierKulturHaus en Jan Wolfs van StiBON.

"Het 250e diploma laat zien dat de Nederlandse biercultuur stabiel breed en divers is. Er valt meer dan genoeg te ontdekken. Biersommeliers kunnen bij die ontdekkingstocht een belangrijke rol spelen”, aldus Henri Reuchlin, coördinator van StiBON Bieropleidingen. “Het biersommelierdiploma is de kroon op ons opleidingen. Het vraagt enorm veel inzet van de deelnemers om dit niveau te bereiken.”

Opleidingsprogramma 

Het StiBON opleidingsprogramma bestaat uit drie niveaus. Meer dan veertienhonderd bierambassadeurs hebben het eerste niveau inmiddels gehaald en het bijbehorende koperen speldje ontvangen. “De opleidingen op niveau 1 worden door het hele land gegeven. Voor niveau 2 zullen we binnenkort een extra opleidingsvariant bekend maken, naast de bestaande opleidingen in Amsterdam, Eindhoven en Breda”, zegt Reuchlin. “Voor het afrondende niveau 3 reizen de deelnemers af naar Obertrum in Oostenrijk. Daarnaast leidt StiBON samen met Lentiz onderwijsgroep een mbo4-opleiding tot brouwer.”

StiBON

StiBON is de oudste en meest gewaardeerde bieropleiding van Nederland, opgericht in 2009. Naast het overdragen van theoretische kennis speelt het gezamenlijk proeven en beschrijven van bieren een belangrijke rol tijdens de lessen. StiBON verzorgt de opleidingen onafhankelijk van brouwerijen of leveranciers.

Lees ook
Bierexpert Fiona de Lange lanceert online proefplatform

Bierexpert Fiona de Lange lanceert online proefplatform

Bierexpert Fiona de Lange lanceert in samenwerking met Mitra drankenspeciaalzaken een online proefplatform. Bierliefhebbers kunnen iedere twee weken deelnemen aan een nieuwe online bierproeverij.

AB InBev geeft zorgprofessionals rondje 0.0% bier

AB InBev geeft zorgprofessionals rondje 0.0% bier

AB InBev wil zorgprofessionals bedanken voor hun werk tijdens de COVID-19 crisis. Daarom trakteert de bierbrouwerij zorgmedewerkers op de Dag van de Verpleging (12 mei) op een rondje Jupiler 0.0%. In totaal zijn er 13.000 blikken geschonken aan zorgprofessionals van tien ziekenhuizen en zorginstellingen in Midden- en Zuid-Nederland.

MijnKroegie.nl roept 23 mei uit tot Dag van de barman/barvrouw

MijnKroegie.nl roept 23 mei uit tot Dag van de barman/barvrouw

Mijn Kroegie.nl heeft 23 mei uitgeroepen tot de Dag van de barman en barvrouw. Nikki Hagg, de man achter deze website waar klanten door een bierpakket te kopen hun favoriete kroeg kunnen steunen, hoopt dat mensen die dag toasten op het thuiszittende horecapersoneel.