StiBON reikt 250e biersommelierdiploma uit

250e Biersommelier_Foto StiBON

Foto: v.l.n.r.: Jens Luckart van het BierKulturHaus, de gelukkige kersverse biersommelier Els Schmaal, John Schut en Jan Wolfs van StiBON (foto: StiBON).

StiBON bereikte 24 januari een mijlpaal. De opleider reikte het 250e diploma biersommelier uit aan Els Schmaal na het afronden van de StiBON opleiding niveau 3 in Obertrum, Oostenrijk. Schmaal kreeg samen met veertien andere bierkenners het diploma uit handen van Jens Luckart van het BierKulturHaus en Jan Wolfs van StiBON.

"Het 250e diploma laat zien dat de Nederlandse biercultuur stabiel breed en divers is. Er valt meer dan genoeg te ontdekken. Biersommeliers kunnen bij die ontdekkingstocht een belangrijke rol spelen”, aldus Henri Reuchlin, coördinator van StiBON Bieropleidingen. “Het biersommelierdiploma is de kroon op ons opleidingen. Het vraagt enorm veel inzet van de deelnemers om dit niveau te bereiken.”

Opleidingsprogramma 

Het StiBON opleidingsprogramma bestaat uit drie niveaus. Meer dan veertienhonderd bierambassadeurs hebben het eerste niveau inmiddels gehaald en het bijbehorende koperen speldje ontvangen. “De opleidingen op niveau 1 worden door het hele land gegeven. Voor niveau 2 zullen we binnenkort een extra opleidingsvariant bekend maken, naast de bestaande opleidingen in Amsterdam, Eindhoven en Breda”, zegt Reuchlin. “Voor het afrondende niveau 3 reizen de deelnemers af naar Obertrum in Oostenrijk. Daarnaast leidt StiBON samen met Lentiz onderwijsgroep een mbo4-opleiding tot brouwer.”

StiBON

StiBON is de oudste en meest gewaardeerde bieropleiding van Nederland, opgericht in 2009. Naast het overdragen van theoretische kennis speelt het gezamenlijk proeven en beschrijven van bieren een belangrijke rol tijdens de lessen. StiBON verzorgt de opleidingen onafhankelijk van brouwerijen of leveranciers.

Lees ook
Inschrijving More than Drinks Inspiration is geopend!

Inschrijving More than Drinks Inspiration is geopend!

De inschrijving voor More than Drinks Inspiration! 2020 is nu geopend! Deze nieuwe vakbeurs richt zich op alle professionals in de drankenbranche. Bezoekers kunnen zich nu hier inschrijven. Abonnees van More than Drinks!, Vlees+, Vismagazine, FoodPersonality of Foodlog.nl schrijven zich gratis in.

Biericonen

Biericonen

Vanwege mijn studie brouwtechnologie aan de World Brewing Academy in Chicago ben ik momenteel bij heel wat brouwers een dag aan het stagelopen. Ontzettend leerzaam en waanzinnig interessant. De laatste maanden vallen veel dingen op hun plek omdat ik nu ook echt de diepte in ga in het brouwproces. Ik had al respect voor de pilsbrouwers maar die is nu...

Monniken lanceren speciaalbier voor renovatie Abdij Keizersberg

Monniken lanceren speciaalbier voor renovatie Abdij Keizersberg

De Abdij Keizersberg is een begrip Leuven. Gebouwd aan het einde van 19e eeuw huisvest de abdij niet alleen Benedictijnse monniken, maar ook zo'n 75 studenten van KU Leven. Het gebouw is dringend toe aan renovatie. Om hier geld voor op te halen presenteerden de monniken een eigen speciaalbier: Konnektus. Dat meldt Het Laatste Nieuws.