Tess Posthumus behaalt top 4 International bartender of the year

More than Drinks_Tess Posthumus_1

Tess Posthumus mag zich opnieuw de beste vrouwelijke bartender ter wereld noemen. Als enige vrouw behaalde zij de top vier in de categorie ‘International Bartender of the Year' van de Spirited Awards. Joe Schofield van de Tippling Club (Singapore) was de winnaar van deze categorie. De Spirited Awards werden uitgereikt tijdens het jaarlijkse cocktailevenement Tales of de Cocktail op zaterdag 21 juli.

Tess Posthumus

Posthumus: "Joe is een geweldige bartender, dus het is absoluut geen schande om van hem te 'verliezen'. Zijn bar is een absolute must-visit als je Singapore bezoekt. Ik ben hartstikke blij met die top 4 plaats, al hoop ik de echte award alsnog ooit te pakken. Dat zou voor mezelf, maar ook voor de vrouwen in de industrie heel veel betekenen. De komende tijd ga ik verder met het ontwikkelen van workshops in mijn bar Flying Dutchmen Cocktails, komt de Engelstalige versie van Cocktails met Tess eind september uit en schrijf ik aan een nieuw boek over jenever. Vervelen ga ik me dus niet!"

Tijdens haar studie Media & Cultuur en Master Sociologie werkte Posthumus in verschillende horeca-zaken en ontwikkelde ze haar passie voor 'het mixen'. Sinds 2009 werkte ze bij Door 74 in Amsterdam. Ze won verschillende nationale en internationale competities. In 2017 opende Tess samen met Timo Janse haar eigen bar in Amsterdam, genaamd Flying Dutchmen Cocktails. Deze bar behaalde een plek in de top 10 in de categorie 'Best New International Cocktail Bar' van de Spirited Awards.

Spirited Awards

Tales of the Cocktail richtte de Spirited Awards in 2006 op om de inspanningen van de beste professionals binnen de cocktail- en drank industrie te erkennen. Jaarlijks worden er vierentwintig awards uitgereikt aan onder andere de beste bars, bartenders, schrijvers en distilleerders.

De winnaars van de internationale categorieën:

  • Best International Bar Team - The American Bar, The Savoy, London
  • International Bartender of the Year - Joe Schofield, Tippling Club, Singapore
  • Best International Brand Ambassador - Ian Burrell, Global Rum Ambassador
  • Best International Cocktail Bar - Happiness Forgets, London
  • Best International High Volume Cocktail Bar - The Clumsies, Athens
  • Best International Hotel Bar - The American Bar, The Savoy, London
  • Best International Restaurant Bar - Sager & Wilde, London
  • Best New International Cocktail Bar - Coupette, London

Bekijk hier de complete uitslag.

         

Lees ook
More than Drinks!'s Tess Posthumus in FlavorFlav Food Top 100

More than Drinks!'s Tess Posthumus in FlavorFlav Food Top 100

More than Drinks!'s Tess Posthumus bezet dit jaar de 27e plaats in de FlavorFlav Food Top 100. De lijst van smaakmakers wordt jaarlijks opgesteld door de redactie van het gelijknamige online magazine. Culinair journaliste en tv- en kookboekenmaker Janny van der Heijden bezette de eerste plaats.

‘Koken met drank’

‘Koken met drank’

Vaak krijg ik de vraag wat er nou zo leuk is aan het beroep als bartender. Mijn antwoord is dan altijd dat het geweldig is omdat het zoveel verschillende aspecten omvat. Aan de ene kant ben je net een chef die werkt met ‘liquids’. Je krijgt de kans om klassieke ‘gerechten’ naar bestaand recept na te maken, een eigen twist te geven of om zelf iets totaal...

Strijd om titel beste cocktailshaker ter wereld

Strijd om titel beste cocktailshaker ter wereld

Deze maand wordt bekend wie zich de beste cocktailshaker van de wereld mag noemen. In Schiedam vond dit weekend de eerste ronde van het wereldkampioenschap plaats. De bartenders worden beoordeeld op techniek, presentatie, creativiteit, smaak en balans. De finale is later deze maand in Glasgow.