The Glenrothes lanceert Soleo Collection

19 september 2018

Soleo-Collection-The-Glenroathes-web Foto: The Glenrothes De nieuwe Glenrothes Soleo Collection bestaat in totaal uit zes nieuwe single malts. Ze varieren in leeftijd van 10 jaar oud tot maar liefst 40 jaar oud. Zeer binnenkort komt deze nieuwe range whisky’s ook op de Nederlandse markt.

Zoals de naam al doet vermoeden, hebben whisky’s uit de Soleo Collection gerijpt op ex-sherryvaten. Volgens de producent smaakt de whisky iets zoeter en is het iets toegankelijker dan traditionele Schotse whisky. Naast een fruitige 10 jaar oude botteling en de iets meer kruidige 12 jaar oude Soleo, kent de serie ook een 18 jaar oude, een 25 jaar oude Soleo en vanaf februari 2019 zelfs een 40 jaar oude botteling. Daarnaast is er een fles zonder leeftijdsvermelding: de Whisky Maker’s Cut, die tussen de 12 jaar oude en de 18 jaar oude bottelingen is gepositioneerd. Uiteraard zijn alle whisky’s gewoon gebotteld in de karakteristieke bolle flessen.

The Glenrothes was vroeger bekend om de vintage bottelingen en no-age-statement-flessen. Het age-statement op de nieuwe collectie past binnen een beleid van openheid en eerlijkheid over single malt.

 

Altijd op de hoogte blijven?