Twee nieuwe documentaires over het bier van Hertog Jan

24 augustus 2018

More than Drinks_Documentaires Hertog Jan ©Hertog Jan ©Hertog Jan

Hertog Jan vertelt samen met onderzoeksjournalist Joris Vermeer de verhalen achter het Nederlandse bier in zes korte documentaires. De documentaires tonen alle facetten van het bierbrouwen. De kijker wordt meegenomen langs de geschiedenis van het bier, de ontwikkeling van bierstijlen, en de onconventionele keuzes voor ingrediënten. Deze zomer zijn er twee nieuwe documentaires over Weizener en Bastaard verschenen.

De documentaires geven een exclusief kijkje achter de schermen tijdens het brouwen van Weizener en Bastaard en nemen de kijker mee in de overwegingen en keuzes die de brouwers maken tijdens de verschillende brouwprocessen.

Hertog Jan Weizener

Voor Weizener combineren de brouwers van Hertog Jan de beste ingrediënten uit Belgisch Witbier met Duits Weizen. Dit bier won onlangs goud tijdens de International Beer Challenge 2018 en tijdens de Meiningers International Craft Beer Award 2018.

In de documentaire gaat Vermeer in gesprek met Duitse- en Belgische Bierexperts, want wat vinden zij eigenlijk van de smaak van Weizener? Samen met de brouwers van Hertog Jan doorloopt Joris het gehele brouwproces van Weizener en bekijkt hij de keuzes voor de juiste ingrediënten. Zo is de frisheid van het bier onder andere afkomstig uit de sinaasappelschil en geeft de koriander een mooie kruidigheid.

Hertog Jan Bastaard

In de tweede documentaire staat Hertog Jan Bastaard centraal. Bastaard is een frisse Radler met een bittertje. Radler is meestal bier gemengd met frisdrank. Voor Hertog Jan Bastaard geldt dit niet, dit is een combinatie van Pilsener en gebrouwen gember-citroen limonade. Bastaard kwam dit jaar als beste uit de AD Radler test 2018.

In de documentaire over Bastaard doorloopt Vermeer samen met een gespecialiseerde limonade-brouwer het proces van het brouwen van deze limonade. Brouwer Will laat de selectie en samenvoeging van de juiste ingrediënten zien voor het brouwen van het perfecte Bastaard biertje.

Documentaires Hertog Jan

De documentaires van Hertog Jan zijn te zien op het YouTube kanaal van de brouwer.Hier zijn ook de eerder verschenen documentaires over Hertog Jan Enkel te zien.

Altijd op de hoogte blijven?