Wijnhuis Gabriel Meffre presenteert roséwijn met de naam inspiration

31 maart 2020
Foto: Wijnhuis Gabriel Meffre / O-I

Wijnhuis Gabriel Meffre lanceert een nieuw assortiment roséwijnen onder de naam 'Inspiration'. Voor deze wijnen ontwikkelde het wijnhuis samen met glasproducent O-I een speciale verpakking. Een fles met een grafische decoratie in reliëf, geïnspireerd op Provençaalse patronen. Het ontwerp is verkrijgbaar in een serie van zes kleuren die je kan verzamelen. 

Oenoloog Véronique Torcolacci van Wijnhuis Gabriel Meffre produceerde de nieuwe roséwijnen met een innovatief concept en maakte hiervoor gebruik van een tailormade blend van de symbolische druivensoorten die op de wijngaard groeien. Voor deze 'innovatieve' wijn wilde het wijnhuis een unieke fles die het verzamelen van de totale serie stimuleert.

In het flesontwerp moesten de waarden van het wijnhuis - kwaliteit, frisheid, elegantie en innovatie - terugkomen. Daarom maakte het wijnhuis gebruik van O-I : Expressions Relief, een personalisatieservice van O-I die het mogelijk maakt om patronen met 3D-effect te printen op glas. De ontwerpers en O-I gebruikten deze service om grafisch motief in reliëf te ontwikkelen. De gravure op de fles combineert transparantie en kleur. 

Zes kleuren

De glazen flessen zijn verkrijgbaar in zes verschillende kleuren en worden in een doos. De productielijn voor O-I : Expressions, in Chazelles-sur-Lyon (in de Loire, Frankrijk), produceert de zes kleuren gelijktijdig en pakt deze willekeurig in. Elke doos is uniek, voor "een allesomvattend ontdekkingseffect”.

“Dit is precies hetgeen waarnaar we op zoek waren voor onze Rosé Inspiration: elegantie, transparantie en originaliteit. O-I : EXPRESSION verleidt ons onmiddellijk met zijn creatieve en premiumeigenschappen, maar ook met zijn gebruiksflexibiliteit” zegt Valérie Vincent, Marketing & Communications Manager van Maison Gabriel Meffre. De Inspiration collectie won de eerste prijs tijdens de Pink Design Awards in Cannes. 

Wijnhuis Gabriel Meffre

In 1936 richtte Gabriel Meffre zijn wijnhuis op in de Rhônevallei. Inmiddels heeft het wijnhuis twee wijngaarden waar de druivensoorten Grenache, Syrah, Mouvedre, Cinsault en Cabernet Sauvignon worden verbouwd en produceert wijnen uit de Rhônevallei, Provence & Languedoc. Eén van de meest bekendste merken van het wijnhhuis zijn de wijnen van Wild Pig. Sinds 2018 is Gabriel Meffre een van de eerste Franse wijnhuizen die werd beoordeeld als ‘sociaal verantwoordelijk – niveau 4 voorbeeld’ door de onafhankelijke experts van de AFAQ Associatie.

 

 

 

Altijd op de hoogte blijven?