WineStein-app geeft wijnadvies

WeinStein Groothandel Zegro en WineStein bundelen hun krachten op het gebied van wijn. De nieuwe app WineStein adviseert bij elk denkbare gerecht de beste wijn. Deze digitale sommelier is geschikt voor zowel de retail en de horeca, als voor wijnliefhebbers. Op deze manier hoopt Zegro professionals uit de retail en horeca nog beter te kunnen adviseren op het gebied van wijn. Vanaf 1 november 2018 kunnen professionals zich in de winkel van Zegro Rotterdam – Spaanse Polder laten adviseren door deze digitale sommelier.

WineStein

De software van WineStein koppelt op basis van artificial intelligence de gastronomische eigenschappen van een gerecht met die van een wijnsoort. Het gerecht en de wijn die samen een perfecte match vormen wordt door de app geadviseerd. Voor de bouw van deze software is de kennis van top wijnexperts en Michelin sterrenkoks gebruikt. De zelflerende algoritmes maken het vervolgens voor iedereen mogelijk om de ideale wijn te vinden, op basis van gerechten en voorkeuren.

Bij het matchen van wijn en gerecht houdt WineStein rekening met de ingrediënten, bereidingswijzen en eventueel sauzen, kruiden en bijgerechten. Op basis van deze gegevens berekent de app een smaakprofiel dat vervolgens wordt gelinkt aan de best passende wijn. Het werkt ook andersom. De app kan ook een gerecht adviseren bij een specifieke wijn. Daarnaast kan de digitale sommelier wijnen adviseren op basis van smaakvoorkeuren.

In Nederland maken diverse restaurants al gebruik van de app. WineStein biedt tevens training en ondersteuning voor horecapersoneel. Al deze trainingen kunnen onder andere gevolgd worden bij Zegro.

Dossiers
Meer over