Dennis Swaanen bedenkt het bierworstenbroodje

Bierenworstenbroodje_Dennis Swaanen Foto: Birgit Moonen-Scheffers

Echte Bakker Jan Swaanen uit Hilvarenbeek komt speciaal voor carnaval met een nieuwe ambachtelijke specialiteit: het bierworstenbroodje. Volgens bakker Dennis Swaanen is deze nieuwe traktatie "het beste van twee werelden!"

Hoe kwam de bakker op het idee? "Worstenbroodjes en carnaval horen bij elkaar. Net zoals bier en carnaval bij elkaar horen. Waarom deze dingen dan niet combineren?" vertelt Dennis. Vorig jaar maakte hij deze speciale carnavalslekkernij voor het eerst voor een jubilerende vereniging, maar het recept is verder verbeterd. “Het is een heerlijke hartige snack geworden, die altijd smaakt!”, aldus Dennis.

Lokale ingrediënten

De basis van het bierenworstenbroodje zijn lokale producten. De bakker heeft nu enkele jaren een eigen akker met het oergraan spelt. Dit wordt gemalen op de molensteen van molen De Doornboom in Hilvarenbeek. De bakker gebruikt het meel in het worstenbrooddeeg. Daarnaast gaat er ook bier van Museumbrouwerij de Roos in Hilvarenbeek in het deeg. “Tijdens het zoeken van een biertje met de juiste combinatie van kruiden, bitterheid en zoet kwamen we bij de Bikse Tripel van De Roos" zegt Dennis. "Vol en romig van smaak, precies wat we nodig hebben!"

Bierenworstenbroodje

De bakker verkoopt de bierworstenbroodjes niet alleen in de eigen winkel maar ook online via De bierworstenbroodjes zijn niet alleen in de eigen winkels verkrijgbaar. “Ook online zijn onze bierworstenbroodjes te bestellen op bierworstenbroodjes.nl. "En wij versturen die door heel Nederland! Dus ook in Groningen kunnen ze voortaan van onze worstenbroodjes genieten!”, zo vertelt de trotse bakker. De winkels van Echte Bakker Jan Swaanen zijn te vinden in Hilvarenbeek, Bladel en Oisterwijk.

Bron: Bakkers in bedrijf

Dossiers
Lees ook
Opening Week van het Nederlands Bier

Opening Week van het Nederlands Bier

Over een paar dagen, donderdagmiddag 16 mei, opent de achtste editie van de Week van het Nederlands Bier tijdens het Nederlands Bierproeffestival. Deze middag wordt ook de winnaar van het 'Beste Bier van Nederland 2019' bekend gemaakt.

Holland Malt krijgt AEO status

Holland Malt krijgt AEO status

Holland Malt, onderdeel van Royal Swinkels Family Brewers Holding, kreeg 9 mei het Authorized Economic Operator (AEO) certificaat. Ing Smits reikte de gecombineerde vergunning ‘AEO douane en veiligheid’ namens de Douane uit aan Willem Swinkels, directeur Holland Malt. De douane geeft dit certificaat af aan bedrijven die internationaal...

Café - 250 topadressen in Nederland

Café - 250 topadressen in Nederland

In haar nieuwe boek, Café - 250 topadressen in Nederland, neemt Fiona de Lange, bierkundige en hoofdredacteur van More than Drinks! de lezer mee naar de leukste locaties met de meest bijzondere bierbeleving door heel Nederland.