Dennis Swaanen bedenkt het bierworstenbroodje

Bierenworstenbroodje_Dennis Swaanen Foto: Birgit Moonen-Scheffers

Echte Bakker Jan Swaanen uit Hilvarenbeek komt speciaal voor carnaval met een nieuwe ambachtelijke specialiteit: het bierworstenbroodje. Volgens bakker Dennis Swaanen is deze nieuwe traktatie "het beste van twee werelden!"

Hoe kwam de bakker op het idee? "Worstenbroodjes en carnaval horen bij elkaar. Net zoals bier en carnaval bij elkaar horen. Waarom deze dingen dan niet combineren?" vertelt Dennis. Vorig jaar maakte hij deze speciale carnavalslekkernij voor het eerst voor een jubilerende vereniging, maar het recept is verder verbeterd. “Het is een heerlijke hartige snack geworden, die altijd smaakt!”, aldus Dennis.

Lokale ingrediënten

De basis van het bierenworstenbroodje zijn lokale producten. De bakker heeft nu enkele jaren een eigen akker met het oergraan spelt. Dit wordt gemalen op de molensteen van molen De Doornboom in Hilvarenbeek. De bakker gebruikt het meel in het worstenbrooddeeg. Daarnaast gaat er ook bier van Museumbrouwerij de Roos in Hilvarenbeek in het deeg. “Tijdens het zoeken van een biertje met de juiste combinatie van kruiden, bitterheid en zoet kwamen we bij de Bikse Tripel van De Roos" zegt Dennis. "Vol en romig van smaak, precies wat we nodig hebben!"

Bierenworstenbroodje

De bakker verkoopt de bierworstenbroodjes niet alleen in de eigen winkel maar ook online via De bierworstenbroodjes zijn niet alleen in de eigen winkels verkrijgbaar. “Ook online zijn onze bierworstenbroodjes te bestellen op bierworstenbroodjes.nl. "En wij versturen die door heel Nederland! Dus ook in Groningen kunnen ze voortaan van onze worstenbroodjes genieten!”, zo vertelt de trotse bakker. De winkels van Echte Bakker Jan Swaanen zijn te vinden in Hilvarenbeek, Bladel en Oisterwijk.

Bron: Bakkers in bedrijf

Dossiers
Lees ook
Drankenbranche in de media -week 19

Drankenbranche in de media -week 19

Nederlandse wijnjaar 2021, zorgen om Oekraïense wijnbouw en een interview met een brew master van AB InBev. Wat kwam er afgelopen week over de drankenbranche voorbij in andere media?

Grolsch voert geen reclamecampagne rondom WK Voetbal

Grolsch voert geen reclamecampagne rondom WK Voetbal

Bierbrouwer Grolsch gaat geen reclamecampagne opzetten rondom het WK Voetbal. Volgens een woordvoerder is dit besluit genomen door “een samenloop van omstandigheden”, waaronder de internationale kritiek op de mensenrechtensituatie in Qatar.

Drankenbranche in de media -week 18

Drankenbranche in de media -week 18

Kwartaalcijfers AB Inbev, Wijn is beter voor gezondheid dan bier of sterke drank en voorbereidingen voor statiegeld op blikjes. Wat kwam er afgelopen week in de media voorbij over de drankenbranche?