Hoe harder de wind, hoe hoger de vlieger

10 mei 2019 Barbara Verbeek

Tevreden zit ik in mijn achtertuin, tussen de tulpen, de blauwe druifjes en de rode poesjes. De lente is weer begonnen. Heerlijke warme zon, veel buiten zijn, buiten koken en buiten wijn drinken. Word ik heel gelukkig van en gezond… Na de zeer succesvolle editie van het Wijntheater op de huishoudbeurs, heb ik zakelijk en privé de handrem er opgegooid. Rust, reinheid en regelmaat.

Maar natuurlijk ben ik wel met mijn zus twee dagen naar de grootste wijnbeurs van de wereld geweest: Prowein in Duitsland. We hebben een rondreis gemaakt van Slovenië naar de Provence, van Zuid-Afrika naar Californië en teruggekomen in Duitsland. Afgemaakt met een private wijnmakersdiner. Het waren geweldige leerzame, gezellige en hectische dagen.

Het thema van deze vierde More than Drinks! is Ambacht & Traditie. Daarom geven we aandacht aan bekende sommeliers, bezoeken we een veilinghuis en gaan we naar Haarlem om een van de oudste wijnwinkels van Nederland te bezoeken. Traditie & ambacht met een glitterconfetti!

Ook zijn we aangekomen bij de finale van Wijnvrouw van het Jaar 2019. Er zijn nu vier wijnvrouwen genomineerd en een nieuwe vakjury gaat in beraad wie deze titel eind mei krijgt. De uitreiking vindt plaats tijdens Villa’s culinaire Wijntheater van 30 mei tot en met 3 juni. De entree is gratis en iedereen die van wijn houdt is van harte welkom op het strand van Villa Westend in Haarlem-Noord.

De nieuwe hoofdsponsor is niet voor de poes! Champagnehuis Ayala, met aan de leiding een directrice en een vrouwelijke keldermeester, heeft besloten zich te verbinden aan deze Award.

En daaruit maak ik op dat ondanks sommige zure reacties en nul opbouwende kritieken, deze award echt meer dan welkom is. Stichting wijnvrouw van het Jaar is een podium met als doelstelling vrouwen aan elkaar te verbinden, elkaar te motiveren en te inspireren en door te zetten waar nodig. Samenwerken is wat mij betreft het nieuwe werkwoord in 2019. Samenwerken is ook veel liever dan tegenwerken. Lees maar eens het interview met Bjorn van Aalst over hoe de Swartland Cowboys met elkaar samenwerken. De WineWolf foundation is een nieuwe stichting die het erfgoed van Lotte Wolf wil beschermen en wil continueren maar vooral de nieuwe aanwas van jonge sommeliers wil motiveren door op hoog niveau proeverijen te organiseren. Lees alle prachtige ideeën van Bjorn en zijn foundation!

Zorg goed voor jezelf en voor elkaar!

Barbara Verbeek

Altijd op de hoogte blijven?