21 unieke bieren tijdens Week van het Nederlands Bier

29 april 2019

Voor de Week van het Nederlandse Bier slaan 42 bierbrouwerijen de handen ineen en brouwen gezamenlijk 21 unieke bieren. Deze Mega COLLAB Brew wordt georganiseerd door CRAFT.

Begin maart werden door middel van een trekking 21 duo's gevormd. Zij kregen elk een opdracht mee in de vorm van een brede biersuggestie zoals ‘Tropische verrassing’ en ‘Er is niks mis met een klassieker’ of ‘Peper en thee’. De resultaten worden op vrijdag 17 mei gelanceerd bij verschillende brewpubs, cafés en proeflokalen door het hele land.

De duo-brouwerijen brengen de unieke bieren eenmalig op de markt. Daarnaast bieden de deelnemende brouwerijen tijdens de Nederlandse Brouwerijdagen van 24 tot en met 26 mei ook de mogelijkheid om de bieren te proeven. 

Bernd Beersma, coördinator CRAFT: “Naast dat de Mega COLLAB Brew een mooie samenwerking tussen de brouwers onderling teweeg brengt is het vooral ook een bijzondere ervaring waarbij brouwers hun eigen ideeën en kennis kunnen uitwisselen. En dat levert enorm veel inspiratie en variatie op.”

De Week van het Nederlandse Bier

De lancering van deze unieke bieren is een van de vele activiteiten tijdens de achtste editie van de Week van het Nederlandse Bier. Deze week start met het Nederlands Bierproeffestival van 16 tot en met 18 maart in de Grote Kerk van Den Haag. Hier presenteren ruim 40 Nederlandse brouwerijen meer dan 250 verschillende bieren en wordt het Beste Bier van Nederland 2019 bekendgemaakt. De week eindigt met de Nederlandse Brouwerijdagen. Alle activiteiten die tussen 16 en 26 mei worden georganiseerd zijn te vinden op de website.

De Week van het Nederlandse Bier is een initiatief van Stichting Week van het Nederlandse Bier. In de stichting heeft de Nederlandse biersector zich verenigd met als doel het bier van eigen bodem te promoten en Nederland kennis te laten maken met de diversiteit van bier. In de Stichting Week van het Nederlandse Bier zitten afgevaardigden van: Nederlandse Brouwers, CRAFT, Alliantie van Bier Tapperijen, Mitra drankenspeciaalzaken, Bier&cO, Bierburo, Birdy Publishing / Bier! Magazine en Bier Consumenten vereniging PINT.

Altijd op de hoogte blijven?