2240 Social Club maakt spirits 'on demand'

19 oktober 2021 Redactie BeverageNL
Foto: 2240 Social Club

Het Antwerpse bedrijf 2240 Social Club maakt artisanale Belgische likeuren en de prijswinnende rum World's End Rum. Het bedrijf is nu ook begonnen met het ontwikkelen en produceren van spirits 'on demand'.

Met het nieuwe project wil oprichter Lester Schutters inspelen op een groeiende vraag van bedrijven die rum, wodka, likeur, gin of whisky onder hun eigen label willen uitbrengen. "Onze producten stonden de afgelopen jaren sterk in de kijker. Mensen zien dat we prijzen winnen en dat de kwaliteit primeert. Ik kreeg dus steeds vaker de vraag om voor derden te gaan produceren." Denk bijvoorbeeld aan een restaurant, café of club die een eigen gin wil aanbieden, een event dat zijn home branded whisky op de kaart zet of een bedrijf dat met kerst een huisgemaakte likeur wil schenken aan zijn klanten.

Schutters begon 10 jaar geleden met het maken van spirits. Met 2240 Social Club lanceerde hij eerst handgemaakte Belgische likeuren, geïnspireerd op de klassieke Italiaanse limoncello. Later volgde World's End Rum, waarmee hij verschillende internationale onderscheidingen volgde. "Vallen en opstaan. Zo heb ik het samenstellen, destilleren en internationaal vermarkten mezelf meester gemaakt. Ik reisde de hele wereld af om ervaring op te doen. Ik kijk er enorm naar uit om al die kennis te delen in de vorm van de unieke brouwsels ‘on demand’."

Altijd op de hoogte blijven?