Aan de top in whisk(e)y

9 oktober 2015

Sinds A Brand New Day tien jaar geleden werd opgericht, heeft het bedrijf een geweldige groei doorgemaakt. Ook whisky heeft daarin een voorname rol gespeeld. In volume staat het jonge spiritsbedrijf in de whiskycategorie inmiddels op de derde plek in Nederland en wanneer we kijken naar de breedte van het whiskyassortiment zelfs op nummer één.

De whiskycollectie van A Brand New Day bevat alles wat de wereld van whisky te bieden heeft. Zowel blends als single malts, uit vele herkomstgebieden, met uiteenlopende smaakprofielen, van leeftijden en prijsniveaus, van zeer smooth tot whisky’s met een extreem stoer karakter. A Brand New Day biedt een geweldige collectie van instapwhisky tot super premium: de Nederlandse drankenspecialist kan voor iedere whiskyvraag bij hen terecht.

Amerikaans

Aan de basis van de toonaangevende positie in whisky die A Brand New Day bereikt heeft, staat een merk met iconische status: Jack Daniel’s. Internationaal al sinds mensenheugenis een begrip, maar vijf jaar geleden in Nederland nog een zeer bescheiden speler. Inmiddels is Jack Daniel's niet weg te denken in het whisk(e)y-landschap met een geweldige merkbeleving die continu wordt uitgebouwd. Naast de stoere ‘Old No. 7’ zijn bijvoorbeeld ook de ‘Gentleman Jack’ en de ‘Single Barrel’ aan de range van Jack Daniel's toegevoegd die een sterke meerwaarde bieden in de whiskycategorie. Daarnaast biedt Woodford Reserve een zeer mooie verdiepingsslag binnen het Amerikaanse whiskeyaanbod.

Scotch

Met Teachers heeft A Brand New Day een uitstekende en welbekende blended Scotch in haar portfolio met een bijzonder hoog aandeel malt whisky binnen de categorie. Ook in Scotch single malt whisky heeft A Brand New Day zich uitgebouwd tot een speler van formaat. Dankzij de toevoeging van de merken van Beam Suntory is er een hoofdrol weggelegd in de zogenaamde peated malt categorie, de geturfde malts waaraan veel whiskyliefhebbers hun smaakniveau afmeten. Het Peated Malts of Distinction-concept combineert de verschillende merken peated malt: Ardmore, Connemara, Bowmore en Laphroaig. Binnen dit concept kan de whiskyliefhebber een ontdekkingsreis maken van lichte tot extreme geturfdheid. Nóg meer avontuur is te vinden binnen de individuele peated malt-merken Bowmore en Laphroaig, die naast de Small Batch en de Select nog een zeer breed gamma aan peated malt whisky’s van extreem hoge kwaliteit bieden.

Daarnaast omvat het whiskyaanbod van A Brand New Day het meest luxe whiskymerk ter wereld: The Dalmore, het zeer authentieke merk Jura en het eigenzinnige merk Auchentoshan. Met ieder een geweldige range niet meer weg te denken in de winkel van een zichzelf respecterende whiskyslijter. Het volledige Schotse spectrum wordt gecompleteerd met de mooie merken Glen Garioch, Glen Grant.

Iers

De eigenzinnige Ierse whiskeys zijn de afgelopen jaren steeds meer in trek gekomen bij de whiskykenners. Kilbeggan is hiervan een mooi voorbeeld met zowel een blended variant als een mooie single grain 8year old variant. Naast de peated malt Connemara is de door kenners zeer gewaardeerde Tyrconnell ook onderdeel van de uitgebreide Ierse range van dit Nederlandse spiritsbedrijf.

Japans

Een zeer onderscheidend onderdeel van het whiskyassortiment vormen de Japanse whisky’s, met name het merk Yamazaki, waarvan de Sherry cask 2013 door Jim Murray in de ‘Whisky Bible’ uitgeroepen werd tot ‘beste whisky van de wereld’. Mede hierdoor is de vraag naar Japanse whisky’s explosief gestegen. De ook zeer gewilde Japanse whiskymerken Hakushu en Hibiki zorgen ervoor dat A Brand New Day de meest uitgebreide whiskycollectie uit Japan heeft.

A-Brand-New-Day-01

Altijd op de hoogte blijven?