Alcoholvrije brouwer BRAXZZ breidt uit

braxzz Het aantal beschikbare alcoholvrije bierstijlen neemt momenteel in snel tempo toe. Dit past volledig bij de marktontwikkelingen en de voorspellingen die ook al werden gedaan tijdens het Brewers of Europe Forum in Brussel. De alcoholvrije brouwer BRAXZZ breidt haar assortiment in snel tempo uit en lanceert vandaag een alcoholvrije tripel en bockbier. Traditioneel start het bockbierseizoen vandaag op de eerste maandag in oktober.

BRAXZZ heeft een succesvol eerste halfjaar achter de rug en lanceert vandaag drie nieuwe varianten: een low alcohol Tripel (<0,2%) en de alcoholvrije Barrelled Bock en Oaked Cider.

James Leary: “De wereld is echt klaar voor alcoholvrij speciaalbier en daarom pakken we meteen door. Onze eigen klanten kwamen met het idee voor een alcoholvrije Tripel, een populaire bierstijl in Nederland. Daar hebben we naar geluisterd.” Een tripel is een complex goudblond fruitig bier met normaal gesproken een alcoholpercentage tussen de 7,5 en 9,5 Vol% alcohol. “Om de typische tripel smaak te behouden zonder alcohol was best een uitdaging, maar we denken dat we daarin goed geslaagd zijn.”

Daarnaast komt de alcoholvrije brouwer met hun eerste seizoensproduct, een Barrelled Bock. Cinte Welsing-Swinkels: “Het bockbierseizoen is altijd heel speciaal. De herfst wordt ingeluid, iedereen kruipt lekker bij de openhaard en daar hoort gewoon een bockbiertje bij. Alcoholvrije bockbieren zijn er niet of nauwelijks. En de meesten hebben wel iets van alcohol erin zitten. Onze Barrelled Bock niet, die is 100% alcoholvrij. Dus als je even geen alcohol wil, maar toch lekker van het bockbierseizoen wil genieten, dan kan dat nu.”

Achter de term ‘Barrelled’ schuilt voor de brouwers een dubbele betekenis. Enerzijds verwijst het naar de smaak van bourbon en hout die duidelijk terug te vinden is in de alcoholvrije bock. Tegelijkertijd geven de oprichters een knipoog naar hun favoriete sport: surfen. De ‘barrel’ is namelijk de ultieme surfervaring, waarbij de golf om de surfer heen slaat.

Speciaal voor de buitenlandse markt ontwikkelde BRAXZZ ook nog een Oaked Cider; een fris bruisende cider met zachte tonen van eikenhout erin. James Leary: “Van onze klanten in het Verenigd Koninkrijk en Scandinavië kregen we regelmatig de vraag naar een alcoholvrije cider. Cider is daar erg populair, maar goede alcoholvrije varianten waren er nog niet.” Met de uitbreiding van de drie nieuwe varianten zet BRAXZZ een stevige stap in het alcoholvrij craftbier segment.

IMG_8604 IMG_8603 IMG_8606

Meer info: https://www.youtube.com/channel/UCMuXucwMXc6P2sPDbUpdlPQ 

Dossiers
Lees ook
More Than Drinks Inspirations! verplaatst naar 12 en 13 september 2021

More Than Drinks Inspirations! verplaatst naar 12 en 13 september 2021

Vanwege de coronacrisis verschuift de Drankenbeurs More than Drinks Inspirations! naar 2021. Dat heeft organisator Alea Publishers, uitgever van onder andere More than Drinks! besloten na een rondgang in de drankenbranche. "We horen van steeds meer partijen dat ze het in deze situatie zowel financieel als organisatorisch niet verstandig vinden om mee...

Palm bracht Swinkels (Bavaria) niet wat het hoopte

Palm bracht Swinkels (Bavaria) niet wat het hoopte

Een verslikking, zo noemt het Belgische weekblad Trends de overname van de Belgische brouwerij Palm door Swinkels Family Brewers. De gewenste resultaten van vooral Palm bleven de afgelopen vier jaar uit. Swinkels, dat tot 2018 Bavaria heette, waardeert de Belgische tak af en leed daardoor vorig jaar een nettoverlies van €5,3 miljoen.

Nieuwe datum Bier. Amsterdam, stad van bier en brouwers

Nieuwe datum Bier. Amsterdam, stad van bier en brouwers

Op 9 april zou de tentoonstelling Bier. Amsterdam, stad van bier en brouwers openen in het Amsterdam Museum, maar de coronacrisis gooide roet in het eten. Nu is er een nieuwe datum voor deze tentoonstelling over de geschiedenis van bier in Amsterdam. Van 10 juli tot en met 1 november 2020 is de tentoonstelling te bezichtigen.