Bavaria blijft verkrijgbaar in Rusland

26 april 2022 Redactie BeverageNL
Foto: Pixabay

Biermerk Bavaria blijft verkrijgbaar in Rusland. Russische brouwer Moscow Brewing Company gaat door met het brouwen van het bier. “Er is geen juridische grond om het contract te beëindigen”, zegt topman Peer Swinkels van moederbedrijf Swinkels Family Brewers in het Eindhovens Dagblad.

Bavaria heeft geen eigen brouwerij of personeel in Rusland. Dit is een verschil met andere grote brouwers als Heineken, Carlsberg en AB InBev, die eerder aankondigden zich wel terug te trekken uit het land. Swinkels Family Brewers heeft een licentieovereenkomst met Russische brouwer Moscow Brewing Company voor het brouwen van Bavaria, Bavaria Malt en Hollandia. Deze overeenkomst valt buiten de sancties die tegen Rusland zijn ingesteld.

Topman Peer Swinkels vertelt aan het Eindhovens Dagblad dat er geen juridische grond is om het contract te beëindigen aangezien Nederland niet in oorlog is met Rusland. “Wij zijn in 150 landen actief, ook in landen met een oorlogssituatie, zoals onlangs in Ethiopië. Wij volgen altijd het beleid van de overheid.”

Moederbedrijf Swinkels Family Brewers zette na de Russische inval in de Oekraïne wel de leveringen aan Rusland stil. Ook zijn de financiële transacties met Rusland bevroren.

Bron: Eindhovens Dagblad

Geen nieuws meer missen van More than Drinks? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke twee weken het laatste nieuws in je mail.

Inschrijven nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven?