Documentaire 'Ons Bier' volgt brouwerij Huttenkloas

Huttenkloas

Op tweede Paasdag was bij de NPO de documentaire Ons Bier te zien. In deze documentaire staan de bierbrouwers Ruud en Johan van brouwerij Huttenkloas centraal. De 2DOC-documentaire van regisseur Olivier van der Zee volgt hen terwijl ze hun bier opnieuw in de markt proberen te zetten.

Bierbrouwers Ruud en Johan begonnen eind vorige eeuw met het lokaal gebrouwen Huttenkloas bier. Craft bier was nog niet populair en de inkomsten vallen tegen. Dat is inmiddels verandert. Vanwege het succes van de nieuwe generatie zetten Ruud en Johan nog hun bier opnieuw in de markt.

De documentaire volgt de bierbrouwers bij twee jaar lang op de voet. De restyling van Huttenkloas is te zien. Er komen nieuwe trendy etiketten en het product krijgt een nieuwe uitstraling. Een grote brouwinstallatie wordt geplaatst. Social media wordt ingezet voor de marketing. 

Heeft u de documentaire 'Ons Bier' gemist? Via NPO Start is deze terug te zien!

 

Dossiers
Lees ook
Palm bracht Swinkels (Bavaria) niet wat het hoopte

Palm bracht Swinkels (Bavaria) niet wat het hoopte

Een verslikking, zo noemt het Belgische weekblad Trends de overname van de Belgische brouwerij Palm door Swinkels Family Brewers. De gewenste resultaten van vooral Palm bleven de afgelopen vier jaar uit. Swinkels, dat tot 2018 Bavaria heette, waardeert de Belgische tak af en leed daardoor vorig jaar een nettoverlies van €5,3 miljoen.

Nieuwe datum Bier. Amsterdam, stad van bier en brouwers

Nieuwe datum Bier. Amsterdam, stad van bier en brouwers

Op 9 april zou de tentoonstelling Bier. Amsterdam, stad van bier en brouwers openen in het Amsterdam Museum, maar de coronacrisis gooide roet in het eten. Nu is er een nieuwe datum voor deze tentoonstelling over de geschiedenis van bier in Amsterdam. Van 10 juli tot en met 1 november 2020 is de tentoonstelling te bezichtigen.

Cannabisbier 'De Groene Buizerd’

Cannabisbier 'De Groene Buizerd’

Feestfabriek Alles Komt Goed BV presenteert het nieuwe bier De Groene Buizerd, een fris en zomers bier met als belangrijkste ingrediënt CBD (Cannabidiol). Het bier wordt gebrouwen bij de Bronckhorster Brewing Company. Vanwege de groene kleur heeft het bier de bijnaam Achterhoeks Junglebier gekregen.