Een terugblik op eerste campagnejaar D.O. Sherry Wijnen

28 december 2021 Redactie BeverageNL
Foto: D.O. Sherry Wijnen

Dit jaar startte de campagne van D.O. Sherry Wijnen. De campagne was gericht op professionals en wijnliefhebbers en werd gefinancierd met hulp van de Europese Unie. D.O. Sherry Wijnen geeft een terugblik op alle succesvolle evenementen van het afgelopen jaar.

Met ‘De Sherry Show’ zorgde het gebied met beschermde oorsprongsbenaming voor een succesvolle aftrap midden in de lockdown. Een live uitzending volledig in het teken van Sherry Wijnen vanuit de Balie in Amsterdam voor meer dan 200 wijnprofessionals, journalisten en liefhebbers.

Sherry Wijnen

De versoepelingen begin juni zorgden ervoor dat er weer culinaire gerechten met bijpassende wijnen op locatie geproefd konden worden. Naar aanleiding hiervan organiseerde D.O. Sherry Wijnen een exclusieve lunch bij restaurant MOS* in Amsterdam. De kookboekwinkel van Mevrouw Hamersma was het decor van een heus Sherry azijnen diner met toelichting van ‘De Grote Hamersma himself’.

Met klassieke wijnspijs, maar ook cocktail samplings (her)ontdekten journalisten en bloggers de veelzijdigheid van Sherry Wijnen. Naast dat er activiteiten in Nederland plaats vonden kregen verschillende wijnjournalisten de kans om voor een paar dagen samen af te reizen naar het oudste wijngebied van Spanje: Jerez. Ze bezochten meerdere bodega’s, proefden talloze Sherry wijnen met mooie spijs combinaties.

Beurzen 

Eind september konden bezoekers van Gastvrij Rotterdam drie dagen lang verschillende varianten proeven in de riante stand van D.O. Sherry Wijnen en Azijnen. Dankzij meerdere masterclasses onder leiding van Sherry Educator Karel Klosse werd de veelzijdigheid van D.O. Sherry wijnen weer (her)ontdekt.

September was ook het decor van de Nationale Restaurant Week waar D.O. Sherry Wijnen trotse partner van was. Door reserveringen te maken maakten gasten kans maken op een volledig verzorgd Sherry diner voor 2 personen bij Restaurant Zoldering.

Nieuwe ambassadeurs

In oktober kondigde D.O. Sherry Wijnen twee nieuwe ambassadeurs aan, namelijk India Donisi, beter bekend als Winespicegirl & Annemiek Hummelink. Samen brengen zij Sherry Wijnen online onder de aandacht bij een groot en jonger publiek en zetten Sherry Wijnen op een informatieve, doch leuke manier op het voetstuk wat het verdient. Benieuwd naar hun verhaal en de Sherry Wijnen? Neem dan een kijkje op hun social media kanalen.

Het weekend van 30 oktober t/m 1 november stond D.O. Sherry Wijnen in de Gashouder Amsterdam voor de eerste editie van 'The Art of Drinks'. Een nieuw evenement geheel gewijd aan de mooiste dranken. Vandaar dat D.O. Sherry wijnen ook hier aanwezig was om het publiek te laten genieten van de diversiteit van Sherry Wijnen met o.a. Sherry Cocktails.

Sherry Wine Bar Week

Het laatste event wat dit jaar plaatsvond was de Sherry Wine Bar Week van 8 t/m 14 november. Meer dan 20 wijnbars in Nederland serveerden een speciale ‘wine flight’ met diverse stijlen Sherry Wijnen. Het was dé week waar Sherry fans met elkaar werden verenigt door dezelfde liefde.

 

Altijd op de hoogte blijven?