Frank Kalf en Remco Bom introduceren Wyckse Wodka

6 juli 2018

More than Drinks_Wyckse Wodka Wyckse Wodka is de eerste wodka uit Maastricht. Frank Kalf en Remco Bom ontwikkelden de drank. Zij vonden dat Wodka nog ontbrak in het Maastrichtse assortiment van lokale producten. De naam verwijst naar het hippe stadsdeel Wyck. Volgens Kalf en Bom is de Wodka een puur product van Maastrichtse grond. “Wyckse Wodka proeft naar het Bourgondische Maastrichtse leven."

Wyckse Wodka

De Wodka is een echt lokaal product, gemaakt door een Maastrichtse distillateur van Maastrichtse aardappelen en Maastrichts graan. Ook de huisstijl is door een Maastrichtse designer ontworpen. Voor de fles kozen Kalf en Bom voor een medicijnfles. Deze past volgens de heren perfect bij de Wodka. De smaak omschrijven ze als zacht en een beetje zoet.

Lokaal

Kalf en Bom werken enkel samen met lokale merken en ingrediënten uit de regio. Beiden duiken graag het lab in om te experimenteren met smaken, ingrediënten en bereidingswijzen. Zo hopen ze het ambacht en het verhaal naar een hoger niveau te kunnen tillen.

Frank Kalf

Frank Kalf is zelfstandig ondernemer en een bekend gezicht in de Maastrichtse horeca. Hij was onder andere cocktailshaker bij Beluga Next Door en barman bij Beluga. Hans van Wolde was. In 2013 keerde hij terug naar Maastricht na jaren gewerkt te hebben als barman en cocktailshaker in onder andere Sharm el Sheikh en Ibiza. Met de Wyckse Wodka probeert hij Maastricht een nieuwe smaak te geven.

Remco Bom

Distilleerder Remco Bom is bekend met de Maastrichtse grond. Hij weet precies welke ingrediënten hij waar vandaan moet halen om tot een perfect product te komen. Hij is ervan overtuigd dat, naast zuurvlees en de Maastrichtse wijn, binnenkort ook Wyckse Wodka niet meer uit het Maastrichtse culinaire straatbeeld is weg te denken. Hij is druk bezig met plannen om een Maastrichtse distilleerderij te openen.

 

Altijd op de hoogte blijven?