Heineken neemt Beavertown Brewery over

heineken-bier-flesjes

Foto: Pixabay

Heineken neemt het Britse bedrijf Beavertown Brewery over. De brouwer had sinds 2018 al een minderheidsbelang in Beavertown, en krijgt nu alle aandelen in de Londense brouwerij van speciaalbieren in handen. Beavertown blijft als een zelfstandig bedrijf opereren naast de Britse tak van Heineken.  

Logan Plant, zoon van Led Zeppelin frontman Robert Plant, startte Beavertown Brewery tien jaar geleden vanwege zijn obsessie voor bier. Hij brouwde bier in zijn eigen keuken in een rijstkoker. Nu brouwt de Beavertown jaarlijks 360.000 hectoliter per jaar en heeft 160 medewerkers. De jaaromzet bedraagt ruim 35 miljoen Britse pond.

Plant blijft als adviseur betrokken bij de brouwerij maar Jochen van Esch, die al twintig jaar bij Heineken werkt, gaat het bedrijf leiden. Hij is niet van plan om grote veranderingen door te voeren, omdat hij denkt dat de strategie van Beavertown klopt. “Het merk groeit, het heeft een fantastische cultuur en de mensen houden van de bieren”, zegt hij tegen de BBC. “We zullen het bedrijf ondersteunen, erin investeren en het laten groeien, en ik ben ongelooflijk enthousiast over de toekomst.”

Geen nieuws meer missen van More than Drinks? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke twee weken het laatste nieuws in je mail.

Inschrijven nieuwsbrief
Dossiers
Lees ook
Brand stopt met pils brouwen in Wijlre

Brand stopt met pils brouwen in Wijlre

Bierbrouwer Brand stopt met het brouwen van pils in Wijlre, Limburg. De brouwerij wordt omgevormd tot een brouwerij voor ambachtelijke en speciaalbieren zoals Brand UP en Brand Imperator. Als gevolg verdwijnen 48 banen bij de brouwerij in Wijlre.

VandeStreek bier brouwt Rookworst weizen met HEMA

VandeStreek bier brouwt Rookworst weizen met HEMA

Traditioneel worden er ieder najaar vele Nederlandse bockbieren gelanceerd. HEMA en vandeStreek bier hebben de handen ineengeslagen en komen dit jaar als tegenhanger met de Rookworst Weizen – een bier geïnspireerd op de iconische worst van HEMA.

Birra Viola geïntroduceerd in Nederland

Birra Viola geïntroduceerd in Nederland

Het premiumbier Birra Viola is sinds kort in Nederland geïntroduceerd. Birra Viola is in 2010 geboren in Cattolica aan de Adriatische kust in de provincie Emilia-Romagna. Birra Viola omvat vijf verschillende stijlen die bekend staan om hun elegantie, zachtheid en evenwichtigheid.