Heuvelrug Blond steunt de Utrechtse Heuvelrug

De Leckere_Heuvelrug Blond

Op initiatief van het Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Heuvelrug & Vallei ontwikkelde de duurzame Utrechtse brouwerij De Leckere een Heuvelrugbier ontwikkeld: Heuvelrug Blond. Een deel van de opbrengst van dit bier gaat naar Nationaal Park de Utrechtse Heuvelrug.

Heuvelrug Blond is een biologisch gebrouwen bier met water van de Utrechtse Heuvelrug dat op 70 meter diepte wordt gewonnen. De Heuvelrug ontstond 150.000 jaar geleden door landijs dat het gebied omhoog stuwde. Onder de rug zit een grote voorraad bronwater, die gefilterd wordt door het zand en de natuur. Heuvelrug Blond is een stevig, hoppig speciaalbier.  "je proeft de natuur”, aldus de makers. 

Behoud natuur

Het bier is te koop bij een aantal locaties op de Utrechtse Heuvelrug. Voor ieder biertje dat gedronken wordt zorgt brouwerij De Leckere voor een afdracht aan het Nationaal Park. Het Nationaal Park besteedt zit geld aan het beheer en behoud van de natuur.

 

Nationaal Park nodigt iedereen uit het glas te heffen met een (h)eerlijk Heuvelrug biertje en je bevindingen te delen via sociale media: maak een foto van jouw biermoment en zet deze op de verschillende sociale media met de hashtags #Heuvelrugbier #Heuvelrugblond #biervandeheuvelrug #steundenatuur.

Brouwerij De Leckere

De Utrechtse brouwerij De Leckere ontstond in de jaren '90 uit de experimenten van een groep bierliefhebbers. Ze besloten van hun hobby hun werk te maken en richtten in 1997 Brouwerij De Leckere op. De brouwers werken alleen met biologische ingrediënten en profileert zich als de eerste 100 procent biologische brouwerij. Daarnaast zijn alle producten ook vegan. De bieren vielen de afgelopen jaren verschillende malen in de prijzen bij de Dutch Beer Challenge.

 

Dossiers
Lees ook
Heineken neemt Beavertown Brewery over

Heineken neemt Beavertown Brewery over

Heineken neemt het Britse bedrijf Beavertown Brewery over. De brouwer had sinds 2018 al een minderheidsbelang in Beavertown, en krijgt nu alle aandelen in de Londense brouwerij van speciaalbieren in handen. Beavertown blijft als een zelfstandig bedrijf opereren naast de Britse tak van Heineken.

Dreigend CO2-tekort voor drank-, vlees- en voedingsindustrie

Dreigend CO2-tekort voor drank-, vlees- en voedingsindustrie

Er dreigt een tekort aan CO2 voor de drank, vlees- en voedingsindustrie, meldt De Tijd. CO2 wordt onder andere gebruikt voor droogijs, de prik in cola, de bruis in bier, en de verdoving van dieren in slachthuizen.

Toename populariteit alcoholvrij bier

Toename populariteit alcoholvrij bier

De populariteit van alcoholvrij bier blijft toenemen. Uit cijfers van Nederlandse brouwers blijkt dat een op de vijftien gedronken biertjes alcoholvrij is. Sinds 2010 is de Nederlandse consumptie van alcoholvrij bier gegroeid met bijna 500 procent.