Heuvelrug Blond steunt de Utrechtse Heuvelrug

De Leckere_Heuvelrug Blond

Op initiatief van het Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Heuvelrug & Vallei ontwikkelde de duurzame Utrechtse brouwerij De Leckere een Heuvelrugbier ontwikkeld: Heuvelrug Blond. Een deel van de opbrengst van dit bier gaat naar Nationaal Park de Utrechtse Heuvelrug.

Heuvelrug Blond is een biologisch gebrouwen bier met water van de Utrechtse Heuvelrug dat op 70 meter diepte wordt gewonnen. De Heuvelrug ontstond 150.000 jaar geleden door landijs dat het gebied omhoog stuwde. Onder de rug zit een grote voorraad bronwater, die gefilterd wordt door het zand en de natuur. Heuvelrug Blond is een stevig, hoppig speciaalbier.  "je proeft de natuur”, aldus de makers. 

Behoud natuur

Het bier is te koop bij een aantal locaties op de Utrechtse Heuvelrug. Voor ieder biertje dat gedronken wordt zorgt brouwerij De Leckere voor een afdracht aan het Nationaal Park. Het Nationaal Park besteedt zit geld aan het beheer en behoud van de natuur.

 

Nationaal Park nodigt iedereen uit het glas te heffen met een (h)eerlijk Heuvelrug biertje en je bevindingen te delen via sociale media: maak een foto van jouw biermoment en zet deze op de verschillende sociale media met de hashtags #Heuvelrugbier #Heuvelrugblond #biervandeheuvelrug #steundenatuur.

Brouwerij De Leckere

De Utrechtse brouwerij De Leckere ontstond in de jaren '90 uit de experimenten van een groep bierliefhebbers. Ze besloten van hun hobby hun werk te maken en richtten in 1997 Brouwerij De Leckere op. De brouwers werken alleen met biologische ingrediënten en profileert zich als de eerste 100 procent biologische brouwerij. Daarnaast zijn alle producten ook vegan. De bieren vielen de afgelopen jaren verschillende malen in de prijzen bij de Dutch Beer Challenge.

 

Dossiers
Lees ook
Heineken trekt zich terug uit Rusland

Heineken trekt zich terug uit Rusland

Heineken trekt zich volledig terug uit Rusland. “We zijn geschokt en diep bedroefd over de verloop en intensivering van de oorlog in de Oekraïne”, staat te lezen in een verklaring op de website van de bierbrouwer.

Heineken lanceert Heineken Silver

Heineken lanceert Heineken Silver

Heineken voegt een nieuw bier toe aan het assortiment. Heineken Silver is volgens de bierbrouwer een extra verfrissend bier met een subtiele afdronk. Naast Heineken Original en Heineken 0.0 is dit het derde bier onder het moedermerk van de brouwer in Nederland.

Swinkels Family Brewers introduceert speciaalbierplatform: ‘Dare to Drink Different’

Swinkels Family Brewers introduceert speciaalbierplatform: ‘Dare to Drink Different’

Swinkels Family Brewers komt met het nieuwe speciaalbierplatform Dare to Drink Different. Hiermee wil het familiebedrijf bierdrinkers verleiden om speciaalbieren en andere craft beverages te ontdekken. Het platform biedt momenteel 500 verschillende soorten en past het aanbod aan op basis van de nieuwste specials, seizoenen en persoonlijke smaak.