Illustrator Hedof ontwerper Duvel Designer Glas 2023

27 juli 2023 Redactie BeverageNL Duvel

Begin september voegt bierbrouwer Duvel een nieuw designer glas toe aan hun collectie. Dit keer ontwerpt de Bredase illustrator Rick Berkelmans, bekend onder de naam Hedof, het glas. De ‘kunst van het vieren’ staat centraal in het ontwerp.

Het ontwerpen van het Duvel designer glas was altijd al een stiekeme droom van Rick. Jarenlang spaarde hij de glazen van de Duvel Collection. Rick: “Dat ik mijn eigen glas kan toevoegen aan de collectie en mijn ontwerp nu zelf een collectors item is, voelt nog een beetje onwerkelijk.”

‘Kunst van het vieren’

Duvel gaf hem volledige, creatieve vrijheid voor het maken van het design. “Vieren is wat me inspireerde, even weg uit het dagelijkse leven”, vertelt Rick over zijn ontwerp. “Hoe wilder uitgedost, hoe wilder vaak het feest. Dat moment heb ik proberen te vangen middels mijn design voor het Duvel glas. Ik wilde een glas maken dat uitnodigt om te vieren en te proosten op iets kleins of iets groots.” 

Duvel Collection

Ieder jaar voegt Duvel een glas toe aan de Duvel Collection. Internationale en opkomende artiesten brengen hun designs aan op en rond het Duvelglas. Het resultaat is een gelimiteerde oplage kunstobjecten. Eerdere ontwerpers waren Piet Parra, Eley Kishimoto, Denis Meyers, Stefan Glerum, Morrison Schiffmacher en Franky Sticks. Op de website van Duvel staat een highlight-overzicht van artiesten die Hedof voorgingen (https://www.duvel.com/nl-nl/collections).

Over Hedof

Hedof is de studionaam van illustrator Rick Berkelmans. Zijn opvallende illustratiewerk is een doordachte, slim uitgebalanceerde compositie vol bontgekleurde landschappen, sneaky figuren en gekke vormen. Een weerspiegeling van Rick’s positieve instelling. Zijn sprekende illustraties zijn wereldwijd te bewonderen op producten, muren in zowel Nederland als het buitenland, installaties en in magazines. 

 

 

Altijd op de hoogte blijven?