IPA voor het goede doel van The Vengaboys en Two Chefs Brewing

Gender Fluid_pb Vengaboys en Two chefs brewing

Amsterdamse craftbier-brouwerij Two Chefs Brewing en dance-act The Vengaboys lanceerden 11 oktober de limited-edition IPA met de naam Gender Fluid. De opbrengst gaat naar goede doelen die zich inzetten voor gendervrijheid. 

De brouwerij en de dance-act vonden elkaar tijdens de lockdown. The Vengaboys konden niet naar Ibiza en Two Chefs Brewing kampte met de horecasluiting. Ze vonden elkaar in hun gezamenlijke zoektocht naar positieve energie, met als resultaat Gender Fluid. Een strawberry milkshake IPA met een flinke dosis aardbei (130gr/liter) en Mosaic-hop. 

Two Chefs Brewing: “We merkten al vrij snel dat wij door Gender Fluid echt veel beter gingen dansen. En we snapten ook opeens veel meer van de songteksten van The Vengaboys!” The Vengaboys: “Je hoort het al, tijdens het hele proces hebben we enorm veel lol gehad. En dit is pas het begin!”.

Goede doelen 

De opbrengst van het bier gaat direct naar drie goede doelen die Two Chefs Brewing en The Vengaboys samen met het COC uitkozen. Dit zijn Man.ish Cave, TRANS Magazine en Trans United Clinic. Alle drie zetten zich in voor gendervrijheid.

Zowel Two Chefs Brewing als The Vengaboys gunnen iedereen de vrijheid om te kunnen zijn wie je bent. De Gender Fluid-blikjes zitten dan ook in een kast en staan te springen om daaruit te komen. Daarom is er ook voor gekozen om het bier te lanceren op 11 oktober, International Coming Out Day. Het bier is tot en met 14 oktober te koop in een speciale pop-up store met in de Two Chefs FoodBar.

Dossiers
Lees ook
Nederlandse en Duitse alcoholvrije bieren meest populair

Nederlandse en Duitse alcoholvrije bieren meest populair

Bij webshop OnderNulPuntVijf zijn de Nederlandse en Duitse alcoholvrije bieren het meest populair. Volgens het onderzoek van de webshop is Playground IPA van vanderStreek uit Utrecht het beste bier. De respondenten roemen de smaak van hop en het lage alcoholpercentage.

Ook Guinness komt met alcoholvrije variant

Ook Guinness komt met alcoholvrije variant

Alcoholvrij bier is populair. Daarom komt nu ook het bekende Ierse biermerk Guinness met een alcoholvrije variant. Guinness 0.0% is vanaf half oktober in Nederland verkrijgbaar.

Nederlandse Brouwers start petitie 'Stop extra bierbelasting'

Nederlandse Brouwers start petitie 'Stop extra bierbelasting'

De overheid heeft plannen om de belasting op bier te verhogen. Daarom start Nederlandse Brouwers de campagne Stop de extra bierbelasting.