Lindeboom krijgt keurmerk Slow Brewing

17 maart 2022 Redactie BeverageNL

Lindeboom Bierbrouwerij mag de titel Slow Brewer dragen. De Limburgse brouwerij is de eerste en enige bierbrouwerij van Nederland die dit officiële keurmerk mag dragen en behoort daarmee tot een select internationaal gezelschap van 30 brouwers uit Oostenrijk, Duitsland en Italië.

Voor het keurmerk Slow Brewing wordt niet alleen gekeken naar de kwaliteit van het bier, maar ook naar de brouwerij. Slow Brewers geven hun bieren de ideale tijd om rustig te rijpen. Het keurmerk staat voor uitstekende smaak en een goed geweten bij het genieten.

Slow Brewing

Slow Brewing is een langzame, zachte brouwmethode met gebruik van pure, natuurlijke grondstoffen. Dit zorgt voor een rijpe smaak aan de gebrouwen bieren. Daarnaast produceert het minder foezelalcohol dan bij de versnelde productieprocessen zoals die worden gebruikt in industriële massaproductie (high gravity). Hierbij is het gebruik van de originele wort een voorwaarde, en er is geen sprake van een latere verdunning van het afgewerkte bier. Het resultaat van dit Slow Brewing proces is een voller aromaprofiel van de gebrouwen bieren.

“De Lindeboom bieren en al onze craft bieren winnen al jaren nationale en internationale prijzen. Steeds weer een pluim op het werk van onze vakbekwame brouwers”, zegt algemeen directeur Paul Joosten. “Nu met de toekenning van het keurmerk Slow Brewing weten we ons bekrachtigd als totale bierbrouwerij en dat is hiermee ook te zien.”

Lindeboom Bierbrouwerij

De Lindeboom bierbrouwerij is een onafhankelijke familiebrouwerij, die anno 1870 startte in Neer. De brouwerij draagt het predicaat Koninklijke Hofleverancier en brouwt al vijf generaties bieren onder de merken Lindeboom, Gouverneur en Venloosch.

Geen nieuws meer missen van More than Drinks? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke twee weken het laatste nieuws in je mail.

Inschrijven nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven?