Lyre's introduceert assortiment 20 cl flesjes alcoholvrije dranken

Lyre’s komt met nieuw assortiment non-alcoholische gedestilleerde dranken in 20 cl flesjes. Hiermee springt het merk in op Dry January.

Met het nieuwe assortiment wil Lyre’s het voor consumenten makkelijker maken om zelf een 0.0 cocktail te maken. Op dit moment zijn er drie smaken te koop bij de Gall & Gall; Lyre’s American Malt, Lyre’s Dry london spirit en Lyre’s Dark Cane spirit. Lyre's gebruikt natuurlijke essences, extracten en distillaten om het aroma, de smaak en het uiterlijk van de traditionele spirit te evenaren, zonder alcohol als basis te gebruiken.

Het uit de UK afkomstige initiatief Dry January bestaat officieel sinds 2013. Het ontstond twee jaar daarvoor als spontane actie ontstaan, omdat een Engelse wilde trainen voor een halve marathon. Inmiddels doen honderdduizenden mensen in meerdere landen mee aan een maandje zonder of nauwelijks alcohol (nieuwjaarsdag vaak uitgezonderd).

Lees ook
No & low drankenbeurs NABLAB verschuift naar april 2023

No & low drankenbeurs NABLAB verschuift naar april 2023

De No & low drankenbeurs NABLAB verschuift naar 3 en 4 april 2023. Initiatiefnemers RAI Amsterdam en Servicecentre4Hospitality namen dit besluit vanwege de huidige omstandigheden en de onzekerheid over de komende maanden.

Nederlandse en Duitse alcoholvrije bieren meest populair

Nederlandse en Duitse alcoholvrije bieren meest populair

Bij webshop OnderNulPuntVijf zijn de Nederlandse en Duitse alcoholvrije bieren het meest populair. Volgens het onderzoek van de webshop is Playground IPA van vanderStreek uit Utrecht het beste bier. De respondenten roemen de smaak van hop en het lage alcoholpercentage.

Ook Guinness komt met alcoholvrije variant

Ook Guinness komt met alcoholvrije variant

Alcoholvrij bier is populair. Daarom komt nu ook het bekende Ierse biermerk Guinness met een alcoholvrije variant. Guinness 0.0% is vanaf half oktober in Nederland verkrijgbaar.