More Than Drinks Inspirations! verplaatst naar 12 en 13 september 2021

More than Drinks Inspiration!_foto: Goulmy Design

Vanwege de coronacrisis verschuift de Drankenbeurs More than Drinks Inspirations! naar 12 en 13 september 2021. Dat heeft organisator Alea Publishers, uitgever van onder andere More than Drinks! besloten na een rondgang in de drankenbranche. "We horen van steeds meer partijen dat ze het in deze situatie zowel financieel als organisatorisch niet verstandig vinden om mee te doen aan beurs."

Uitgeefdirecteur Roeland Dobbelaer: “De coronacrisis heeft onze wereld op zijn kop gezet. Naast het persoonlijk leed dat veel families heeft getroffen en nog kan treffen, is ook de zakelijke wereld opgeschrikt met een stevige crisis. Voor ons, als organisator van beuren en events is het lang de vraag geweest welke kant we dit jaar moeten opgaan met onze evenementen."

"Na een rondgang in de drankenbranche horen we van steeds meer partijen dat ze het in deze situatie zowel financieel als organisatorisch niet verstandig vinden om mee te doen aan beurs. Letterlijk schreef een standhouder: ‘Wij vinden het niet verantwoord om onze medewerkers, onszelf, bezoekers en jullie personeel extra risico te laten lopen door toch aanwezig te willen zijn.’ We vinden dit een zeer verstandig en begrijpelijk standpunt.”

"We hebben daarom in goed overleg met onze standhouders en partners besloten om de beurs te verplaatsten naar volgend najaar. We hopen dan met veel enthousiasme de beurs te kunnen neerzetten en al onze standhouders weer te kunnen ontmoeten.”

More than Drinks Inspirations! vindt nu plaats op 12 en 13 september en wordt het nieuwe vakevenement voor de gehele drankenbranche. Van leveranciers tot slijters, groothandel en retail. Alea Publishers en de redactie van vakblad More than Drinks! bedachten een nieuw concept voor de beurs met als doel de hele branche op de hoogte te brengen van de actuele stand van zaken in de drankenretail. Er is een uitgebreide beursvloer waar klanten en aanbieders elkaar kunnen treffen. Maar de beurs onderscheidt zich door een programma met korte, dynamische, informatieve en inspirerende seminars en workshops.

Dossiers
Lees ook
Utrechtse craft brouwerijen organiseren biermarathon

Utrechtse craft brouwerijen organiseren biermarathon

Zes Utrechtse craft-brouwerijen, verenigd als Nu Utrechts Bier, vieren het nieuwe jaar met een biermarathon. Op zaterdag 30 en zondag 31 januari van 12.00 tot 12.00 uur verzorgen de brouwerijen een live gestreamde 24-uurs Biermarathon via Facebook in het Werkspoorcafé in Utrecht.

Bierverkoop in 2020 daalde met 14 procent

Bierverkoop in 2020 daalde met 14 procent

Het coronavirus en de daarbij horende maatregelen hebben een groot effect gehad op de bierverkoop in 2020. Deze daalde met 14 procent ten opzichte van 2019. In de horeca en evenementensector daalde verkopen met 58 procent. Nederlandse Brouwers spreekt van een rampjaar.

Twaalf flessen Bordeaux keren terug uit de ruimte

Twaalf flessen Bordeaux keren terug uit de ruimte

Na twaalf maanden in de ruimte landde woensdag 13 januari een SpaceX-ruimtecapsule met daarin 12 flessen Bordeaux in de Golf van Mexico. Experts zijn benieuwd wat de effecten van de ruimtereis op de wijn zijn. Eind februari is er een proeverij.