Nederlands jurylid bij The World Alcohol-Free Awards

30 november 2022 Redactie BeverageNL

De populariteit van alcoholvrije dranken neemt toe. Daarom vindt eind februari 2023 in Londen de eerste editie van de World Alcohol-Free Awards plaats. De jury oor deze wedstrijd bestaat uit experts op het gebied van alcoholvrije dranken, waaronder de Nederlandse Mariëlle Timmermans.

Timmermans is de oprichter van Amavine, een online alcoholvrije boetiek. Ze heeft veel ervaring met het proeven van onder andere alcoholvrije wijnen, gins en sterke dranken. “Ik ben altijd al gefascineerd geweest door de positie van alcohol in onze samenleving”, zegt ze. “Ik pleit niet voor een alcoholverbod, maar ik wil graag dat iedereen geniet, en dat kan ook zonder alcohol. Dat wil ik graag laten zien met Amavine, en ook nu ik onderdeel mag zijn van het jurycorps tijdens de World Alcohol-Free Awards. Ik hoop dan ook omver geblazen te worden door de meest fantastische alcoholvrije smaken en producten.”

World Alcohol-Free Awards

Christine Parkinson, alcoholvrije drankexpert, en Chris Losh, drankenjournalist en redacteur, namen het initiatief voor The World Alcohol-Free Awards. Ze willen er de wereldwijde benchmark maken voor de beste alcoholvrije dranken. “We voelden gewoon dat de tijd rijp was”zegt Losh. “De belangstelling voor alcoholvrije dranken is zo explosief gestegen – zowel bij consumenten als bij producenten – dat een competitie die de beste dranken beloont, iedereen zou helpen. En omdat de World Alcohol-Free Awards helemaal op alcoholvrije dranken is gericht, kun je volledig vertrouwen op de resultaten van de juryleden.”

Alcoholvrije drank

The World Alcohol-Free Awards is volledig gericht op alcoholvrije dranken (maximaal 0,5% alcohol en lager). Expert beoordelen de inzendigen in verschillende categorieën. Van alcoholvrije sterke dranken tot mousserende theeën, van rode wijnen, bieren zonder alcohol tot alcoholvrije cocktails. Deze experts komen van over de hele wereld, van inkopers van supermarkten en retailers tot journalisten en influencers.

Prijzen

Naast het uitreiken van medailles, worden er tijdens World Alcohol-Free Awards ook prijzen uitgereikt voor producten die inclusief zijn, goed voor de mens en planeet zoals biologische, veganistische, halal, glutenvrije en ethische producten of assortimenten. De gouden medaillewinnaars worden op internationale beurzen getoond aan het grote publiek, waaronder Nablab in Amsterdam en de London Wine Fair.

De inschrijving voor producenten van alcoholvrije dranken is nog open. Kijk op https://www.worldafawards.com/ voor de procedure.

Altijd op de hoogte blijven?