Niet meer stunten met prijzen kratje bier of fles wijn

Bierkrat_pixabay

Foto: Pixabay

Vanaf 1 juli mogen supermarkten en slijters niet meer stunten met de prijzen van een kratje bier of een fles wijn. Vanaf die datum zijn prijsacties met meer dan 25 procent korting niet meer toegestaan. Dat staat in de nieuwe Alcoholwet, die alcoholmisbruik moet verminderen.

De nieuwe Alcoholwet vervangt op 1 juli de Drank en Horecawet (DHW). Slijters en Supermarkten mogen dan niet meer dan 25 procent korting op alcoholhoudende dranken. Dit betekent dat acties als twee halen, één betalen of 30 procent korting niet meer mogen. Ook prijsverlagingen in andere vormen van hoge kortingen, bijvoorbeeld cadeau- of winacties, mogen niet meer. Op de website van NVWA staan de nieuwe kortingsregels precies uitgelegd. Deze regels gelden overigens niet voor de horeca. Happy Hour mag nog steeds doorgaan.  

Verkoop aan minderjarigen

Naast de bepalingen over de korting verandert er nog meer. Zo stelt de wet het doorgeven van drank aan minderjarigen strafbaar. Ook komen er meer regels voor de verkoop van bier, wijn en sterke drank 'op afstand', bijvoorbeeld de webshop of bezorgdienst. Zo moet er beter gecontroleerd worden op leeftijd en mogen alleen slijters nog sterke drank verkopen.

”De nieuwe wet is bedoeld om alcoholgebruik en -misbruik bij met name jongeren tegen te gaan", zegt directeur Peter de Wolf van STIVA op Nu.nl. "Wij doen er sowieso alles aan om ervoor te zorgen dat jongeren onder de achttien jaar niet drinken en iedereen boven de achttien jaar alleen met mate.”

Bron: STIVA

 

Lees ook
De vrijheid van drinken – Alek Dabrowski

De vrijheid van drinken – Alek Dabrowski

Het boek van Alek Dabrowski is een ode aan de uitgaanswereld in Rotterdam zoals die in de vorige eeuw was.

Ook Guinness komt met alcoholvrije variant

Ook Guinness komt met alcoholvrije variant

Alcoholvrij bier is populair. Daarom komt nu ook het bekende Ierse biermerk Guinness met een alcoholvrije variant. Guinness 0.0% is vanaf half oktober in Nederland verkrijgbaar.

IPA voor het goede doel van The Vengaboys en Two Chefs Brewing

IPA voor het goede doel van The Vengaboys en Two Chefs Brewing

Amsterdamse craftbier-brouwerij Two Chefs Brewing en dance-act The Vengaboys lanceerden 11 okotber de limited-edition IPA met de naam Gender Fluid. De opbrengst gaat naar goede doelen die zich inzetten voor gendervrijheid.