Nieuwe likeur Villa Massa Amaretto

Villa Massa Amaretto

Villa Massa brengt de nieuwe likeur Villa Massa Amaretto op de markt. De likeur wordt gemaakt van amandelen uit Sicilië en smaakt volgens de makers naar marsepein, met hints van vanille, kers en cacao. De likeur heeft een alcoholpercentage van 30 procent. 

Ries Bokken, Senior Brand Manager van Zamora Company zegt over de introductie: ‘Villa Massa gebruikt uitsluitend Siciliaanse amandelen omdat deze door de combinatie van een vruchtbare vulkanische bodem, hoge temperaturen en constant zonlicht een dikke, houtachtige schaal krijgen. Zo behouden de amandelen hun aroma’s en zorgen daardoor voor een intense smaak. De familie Massa heeft een obsessie voor kwaliteit en tijdens hun zoektocht naar de beste amandelen voor in deze likeur, kwamen zij terecht in Sicilië. Naast haar inmiddels wereldwijd geprezen limoncello, nog altijd gemaakt volgens een familierecept uit 1890, wil de familie Massa nu likeurliefhebbers kennis laten laten maken met deze zachte en smaakvolle amaretto.’

Villa Massa Amaretto

Nadat de Siciliaanse amandelen zijn verworven worden ze licht geperst en vervolgens geweekt in een speciale vloeistof van koud water en alcohol. Door dit proces kan de natuurlijke smaak van de amandelen goed in de vloeistof doordringen. Uiteindelijk wordt het product gefilterd en in de fles overgegoten. Door de combinatie van de Siciliaanse amandelen, de alcohol en de hints van vanille, kers en cacao worden de zoete en bittere smaken perfect in balans gebracht.

Villa Massa Amaretto is puur te drinken, met een blokje ijs als after dinner drink, als toevoeging over een ijsdessert of in een lekkere cocktail.

Dossiers
Lees ook
35 Creme de Pastel de Nata

35 Creme de Pastel de Nata

35 Creme de Pastel de Nata is een mix van een populaire likeur en het traditionele Portugese gebakje Pastel de Nata. De likeur heeft een alcoholpercentage van 14,5% en een soepele, zachte afdronk. De likeur wordt naast Portugal ook verkocht in verschillende Europese landen, Noord-Amerika, Brazilië en China. 35 Creme de Pastel de Nata De makers zetten...

De Finse salmiak likeur Salmari

De Finse salmiak likeur Salmari

© Salmari Vijf jaar geleden zetten een Nederlandse en een Finse vriend Salmari op. Ze verbaasden zich erover dat Nederland een sterke dropcultuur heeft, maar er geen smaakvolle salmiaklikeur op de markt was, met de kwaliteit die gangbaar is in Finland. In dit Scandinavische land is salmiaklikeur dé nationale drank (denk aan jenever in Nederland). Salmari...

Nobeltje: het likeurtje van Ameland

Nobeltje: het likeurtje van Ameland

Foto: Wikimedia Nobeltje begon ruim honderd jaar geleden als een drankje om verkleumde eilandbezoekers te verwarmen en is inmiddels uitgegroeid tot een populaire likeur. Al vier generaties brouwt de familie Nobel op Ameland het likeurtje volgens geheim recept. De likeur is niet alleen op Ameland, maar ook aan de wal bij meer dan 400 kwaliteitsslijters...