Nieuwe IPA: 't IJ van de Duvel

't IJ van de Duvel

De Nederlandse Brouwerij 't IJ en de bierbrouwers van Duvel zijn een samenwerking aangegaan. De twee hebben gezamenlijk een nieuw bier gebrouwen, een hazy IPA met de naam 't IJ van de Duvel. Hierin combineren de makers het vakmanschap en het ambachtelijke karakter van Duvel met de Amsterdamse rebellie van ’t IJ.

“Zet Brouwerij ’t IJ en Duvel bij elkaar, dan ontstaat er een bepaalde chemie en gebeuren er vanzelf mooie dingen”, aldus Tjalling Landman van Brouwerij ’t IJ. “Er is sprake van een échte familieband tussen Duvel en ’t IJ”, aldus Sam de Belder van Duvel. “Juist door deze collabs groeien we zakelijk en privé steeds verder naar elkaar toe en leren we van elkaar. En aan het einde van de dag genieten we samen van een bier dat we met elkaar gebrouwen hebben.”

De twee brouwerijen delen een grote passie voor brouwen en de ambitie om nieuwe smaken te creëren. De twee werkten in 2017 al eens eerder samen. ’t IJ van de Duvel is een zachte IPA – een blondbier met een mooie troebelheid. Dit speciaalbier is tegelijk bloemig, fris, hoppig en fruitig.

Samen delen

De IPA is volgens makers zeer geschikt om samen te delen. Vanwege de coronacrisis staat delen meer dan ooit centraal. We doen boodschappen voor elkaar, delen massaal blijf-thuis tips en delen waar mogelijk virtueel momenten met elkaar. Hopelijk gaan de terassen op 1 juni open, maar virtueel proosten is, voor nu nog even, de realiteit. Duvel en Brouwerij ’t IJ roepen dan ook op om alvast virtueel met je vrienden te delen, te proeven en binnenkort als de terrassen open zijn daar verder te borrelen. De twee brouwerijen hebben samen een vijf-stappen plan opgesteld voor de perfecte setting.

  1. Nodig je vrienden uit voor een video call, bijvoorbeeld via Skype, Zoom of Google Hangout (bonus; voeg een dresscode toe aan de uitnodiging, weer eens wat anders dan je huispak)
  2. Deel je favoriete bier met elkaar. Zo kun je met elkaar proeven en je ervaringen delen. Boodschappenlijstjes delen kan natuurlijk ook.
  3. Deel een Spotify playlist.
  4. Zo kun je samen, op veilige afstand, je favoriete dansjes doen.
  5. Speel 30 Seconds of hints, gelukkig leven we in de 21ste eeuw dus uitbeelden maar voor de camera!
  6. Proost met elkaar! Hef het glas en blijf met elkaar delen. @duvel_nederland en @brouwerijtij, #heerlijkdelen.

 

Dossiers
Lees ook
Grolsch presenteert twee nieuwe bieren

Grolsch presenteert twee nieuwe bieren

Grolsch introduceert twee nieuwe bieren op de Nederlandse biermarkt. Allereerst Grolsch Radler Minder Zoet. Dit bier bevat geen toegevoegde suikers, maar alleen suikers uit echt vruchtensap. Het tweede bier is Grolsch Frisbittere IPA, een IPA met aroma's van citrus en tropisch fruit. Radler Minder Zoet Grolsch voegt Radler Minder Zoet toe aan...

Belgische ijssalon maakt ijs van Duvel

Belgische ijssalon maakt ijs van Duvel

Bij warm weer smaakt een koud biertje altijd goed. Maar teveel alcohol tijdens de warmte is ook niet goed. Misschien heeft Cremerie Joy in het Belgische Halle hier een oplossing voor. De salon heeft een nieuwe smaak in het assortiment: Duvel ijs.

Bier van kerstboomnaalden

Bier van kerstboomnaalden

Foto: Facebook Lowlander Beer De Amsterdamse bierbrouwer Frederik Kampman is op zoek naar kerstbomen. Hij verwerkt de naalden namelijk in een winter-IPA. Dat meldt de Telegraaf. Vorig jaar kocht de brouwer de naalden nog in, dit jaar doet hij aan 'kerstwildpluk' op straat. Kampman, die vanuit de Kinkerbuurt werkt, heeft 600 kilo (onbespoten) naalden...