Vinexpo Bordeaux: doeltreffend beursconcept op maat

Vinexpo Bordeaux

De Vinexpo Bordeaux, de internationale vakbeurs voor wijn en gedistilleerd, opent haar deuren van 13 t/m 16 mei 2019. Het vernieuwde evenement geeft prioriteit aan de kwaliteit, prestaties en relevantie van de inhoud van het aanbod.

20 procent nieuwe exposanten

De Vinexpo Bordeaux 2019, geplaatst onder het officiële beschermheerschap van de Franse President Emmanuel Macron, bevestigt haar reputatie als een kwalitatief hoogstaand evenement met een sterke aanwezigheid van belangrijke decisionmakers en keyplayers uit de sector.

Meer dan 1600 wijn- en gedistilleerd ondernemingen uit 29 landen zullen 70.000 m² beursoppervlakte beslaan, waarmee de Vinexpo de grootste internationale vakbeurs voor wijn en gedistilleerde dranken in Frankrijk is.

De Vinexpo Bordeaux zal plaatsvinden in hal 1, evenals in de nieuwe hal 2 - Palais2 l'Atlantique, die gewijd wordt aan de grote proeverijen.

Onder de aanwezige Franse merken van internationaal belang kunnen we bijvoorbeeld noemen : Champagne Bollinger, Henri Bourgeois, Minuty, GH Martel & Cie, Grands Chais de France, Champagne Nicolas Feuillatte, Albert Bichot, Joanne, Baron Philippe de Rothschild, Bernard Magrez of CVBG-Dourthe Kressmann.

De Vinexpo Bordeaux vertegenwoordigt daarnaast een groot aantal internationale exposanten uit 28 landen, zoals Spanje (Felix Solis Avantis, Marqués de Cáceres,.....), Argentinië (Clos de la Siete, Catena Zapata,....), Italië (Piccini, Emilia Romagna,....), Zuid-Afrika (Robinson & Sinclair…), maar ook China met bijvoorbeeld Greatwall Wine Co. 

De Vinexpo Bordeaux versterkt haar positie als internationaal ontmoetingspunt door 20 procent nieuwe exposanten en 3 nieuwe landen te verwelkomen: Zweden, Turkije en Vietnam.

Om de Vinexpo Bordeaux ook toegankelijker te maken voor kleinschalige producenten, worden zij speciaal in de schijnwerpers gezet in de door het levensmiddelenbureau “AANA” (Agence de l'Alimentation Nouvelle-Aquitaine –) ingerichte beursruimte en een door de Vinexpo opgezet paviljoen.

 

Een internationaal aanbod van biologische en biodynamische wijnen en gedistilleerde dranken zullen in het WOW! World of Organic Wines -gedeelte van de beurs worden belicht en zal 150 producenten uit 9 landen samenbrengen. Dit beursonderdeel maakt gebruik van de wereldwijde aantrekkingskracht van de Vinexpo Bordeaux om inkopers kennis te laten maken met biologische of biodynamische labels. Een restaurant met 100% biologische gerechten maakt het aanbod compleet.

 

 

Efficiëntie dankzij het bevestigde inkopersprogramma

De Vinexpo Bordeaux trekt internationale inkopers aan door internationaal gerenommeerde experts samen te brengen, zoals onder anderen wijnmakers op de stands en sprekers op proeverijen en conferenties.

Vinexpo Bordeaux is dé vakbeurs voor belangrijke beslismomenten op het gebied van inkoop, hét evenement waar men de tijd neemt om nieuwe producten te presenteren, maar ook om te netwerken en te ontmoeten.

De tweejaarlijkse beurs is een belangrijk strategisch evenement in de sector, hetgeen tot uitdrukking komt in de verwachte bezoekersaantallen, waarbij de voorregistratie op dit moment vergelijkbaar is als tijdens de vorige editie in 2017.

Europese kopers zoals Tesco, de Wine Society (UK), Casino, Le Petit-Ballon, Delhaize (België) worden verwacht, maar ook Aziatische kopers zoals Jointek Fine Wines (Hong Kong), Paradox (China) of Nippon Liquor (Japan), en grote Amerikaanse bedrijven zoals Southern Wine en Spirits. Ook uit Nederland zullen de bekende namen uit de wijnwereld weer acte de présence geven in Bordeaux.

Alle bezoekers en exposanten hebben een uitwisselingsplatform ter beschikking om zakelijke afspraken te plannen, de zogenoemde ‘one-to-wine meetings’ die het netwerken eenvoudiger en efficiënter maken.

 

Een omvangrijk en actueel beursprogramma met maar liefst een veertigtal evenementen

De Union des Grands Crus de Bordeaux, de renaissance van de appellations, de Crus Bourgeois du Médoc, de zoete wijnen van de wereld of Gambero Rosso, laten hun wijnen van 13 t/m 16 mei proeven op de Vinexpo Bordeaux.

De ontwikkeling van e-commerce en de directe verkoop van wijnen en gedistilleerd zal worden besproken gedurende een conferentie op 13 mei met de CEO's van Tmall, Alibaba, Vivino, IWSR, Tannico en Le Petit Ballon.

Tot slot, als noviteit in Bordeaux is er de lancering van het Vinexpo Symposium, georganiseerd in samenwerking met de New Aquitaine Regional Council. Dit eerste internationale "Act for change"-symposium over "de gevolgen van de klimaatverandering voor de wijn- en gedistilleerdsector" zal op dinsdag 14 mei onderzoekers, economen en producenten samenbrengen om een sector te belichten die ver vooruitloopt met zijn strategie voor aanpassing aan de klimaatverandering.

 

 

Lees ook
Inschrijven voor Bio Winkel Awards

Inschrijven voor Bio Winkel Awards

Maandag 8 juli zijn onder een nieuwe naam de Bio Winkel Awards gelanceerd. Een verkiezing voor alle biologische speciaalzaken met een assortiment van minimaal 90 procent biologisch. Winkeliers kunnen zich nu aanmelden voor deze verkiezing.

Restaurants Philippine kiezen mosselwijn 2019

Restaurants Philippine kiezen mosselwijn 2019

Tijdens een mossellunch in restaurant De Kwaaie in Philippine kozen de zes restaurants van het Zeeuwse plaatsje de mosselwijn van 2019. Dit is de Albariño, Val do Sosego uit Rias Baixas van Herman Wines.

Australische wijnstokken strekken zich uit tot aan de maan

Australische wijnstokken strekken zich uit tot aan de maan

Zet je alle wijnstokken van Australië achter elkaar, dan kom je daarmee tot aan de maan en zelfs nog een aardig stukje terug. De afstand tussen de aarde en de maan is 384.000 kilometer. Australië's wijnstokken strekken zich uit over een lengte van 453.718 kilometer.