Oprichting Distillers Academy

Distillers Academy SchiedamIn Schiedam is de Distillers Academy opgericht. Volgens de website “dé plek voor iedere fan en fijnproever, die zich smakelijk en vermakelijk wil verdiepen in de bijzondere wereld van ‘het gedistilleerd’.”

Jenever hoort bij Schiedam. In de achttiende en negentiende eeuw ontwikkelde de stad tot het centrum van de jenever-industrie. Hieraan dankt Schiedam de bijnaam Zwart Nazareth. En ook vandaag de dag wordt er nog steeds jenever gestookt in de stad door zowel oude als nieuwe distilleerderijen. De distilleerders Onder de Boompjes, Herman Jansen, Koninklijke de Kuyper en Nolet Distillery zijn al eeuwenlang gevestigd in de Schiedam. In het Distillers District Schiedam zitten ook jonge merken zoals Bobby’s Dry Gin, Loopuyt en Catz Dry Gin.

De Stichting Promotie Schiedam heeft in samenwerking met alle Schiedamse distilleerders de Distillers Academy ontwikkeld. Hier worden verschillende workshops, masterclasses en tours aangeboden die inzicht geven in het proces van distilleren, de verschillende merken en de jenevergeschiedenis van Schiedam. Op het programma staan nu een masterclass en een cocktail experience, maar in de loop van 2019 wordt dit aanbod verder uitgebreid.

Deelnemers aan de masterclass leren in drie uur tijd alles over het distilleerproces. Aan bod komen onder andere technieken, smaken, de ontwikkelingen en trends. In de cocktail experience staan cocktails met Schiedams gedistilleerd centraal. Hier leren de deelnemers van een ervaren bartender de technieken om een cocktail te maken.