Casa 3 Polopos introduceert wijnen uit de regio met receptenboekje

Casa 3 popolos

Wijnand Boon en Thysa Zevenbergen wonnen vorig jaar de RTL4-serie ‘Het Spaanse Dorp: Polopos’. Zij bouwden een dorpshuis om tot Casa 3 Polopos, een kunstenaarsverblijf en luxe B&B. Nu lanceren ze in samenwerking met wijnimporteur Granada Wijnen drie verschillende Casa 3 Polopos wijndozen met een receptenboekje.

“Mijn vader was wijnimporteur”, vertelt Wijnand, “dus het is mij met de paplepel ingegoten. In Nederland kocht ik als restaurantmanager al wijnen in die perfect bij het menu pasten en sinds Thysa en ik in Polopos kookworkshops en private dining aanbieden, doe ik hetzelfde. Want er worden hier in de streek fantastische wijnen gemaakt!” Thysa vult aan: “We hebben veel bodega’s bezocht en we zijn erg onder de indruk geraakt door de bevlogenheid van de wijnmakers en de unieke wijnen die zij produceren. We willen Nederland graag laten kennismaken met enkele van deze bijzondere en pure wijnen én met de Spaanse gerechten die wij daarbij bereiden.”

Spaanse wijn

Daarom lanceert het duo in samenwerking met Granada Wijnen hun Casa 3 Polopos - wijndozen. Op hun eigen website en onze sociale mediapagina’s geven ze meer informatie over de wijnmakers. "De kleine wijngaarden liggen vaak op minimaal 1000 meter hoogte", vertelt Thysa. "Plukken gebeurt allemaal met de hand. Bij bodega Garcia de Verdevique ploegen en oogsten ze zelfs nog met muilezels, omdat de hellingen zo steil zijn. Heel bijzonder om te zien! En de meeste druiven worden hier op een duurzame, biologische en soms biodynamische manier geteeld.”

De pakketten

Er zijn drie pakketten, Casa 3 Polopos Wit, met daarin de Sulayr 2019, Fuente Victoria door Onno Kleyn (Volkskrant) ‘een heerlijke witte wijn die het beste van Zuid-Spanje ademt’ genoemd; de Vigiriego 2018, Garcia de Verdevique, een biologische witte wijn van een druif die vrijwel alleen in de Sierra Nevada in Zuid-Spanje groeit; en de Lovelia 2019, Calvente, een halfzoete witte muskaatwijn, gemaakt van druiven van 80 tot 120 jaar oude stokken.

Het tweede pakket is de Casa 3 Popolos Rood. Hierin zitten Tinto Joven 2018, Garcia de Verdevique: gemaakt in de achtertuin van Polopos van druiven uit de hoogste wijngaarden van het vasteland van Europa; La Cabra y La Bota 2017, Pagos de Indalia: een zachte, elegante wijn van druivensap verkregen door kneuzing in plaats van persing van de druiven; en Tinto 2012 Tres Cepas, Mendez Moya: biodynamische wijn zonder toegevoegde sulfieten.

En tot slot Casa 3 Polopos gemengd. Hierin zitten de zes flessen,k die uit de witte en de rode doos.

Dossiers
Lees ook
Coravin lanceert nieuw wijnconserveringssysteem Pivot

Coravin lanceert nieuw wijnconserveringssysteem Pivot

Coravin lanceert het nieuwe wijnconserveringssysteem Pivot. Dit systeem maakt het mogelijk om een fles wijn te bewaren na opening. Dit nieuwe systeem heeft een schenksnelheid die gelijk is aan de schenksnelheid rechtstreeks uit de fles.

Proeven als een pro

Proeven als een pro

Begin november is Proeven als een Pro verschenen. In dit boek deelt Master of Wine Cees van Casteren de zijn geheimen van het wijnproeven. "Nu we vooral alleen thuis kunnen genieten van een goed glas wijn, kunnen we ons gaan verdiepen in de smaak ervan. Wijn drinken met aandacht, proeven wat je drinkt en daar een analyse van maken", aldus het persbericht.

Vinexposium past beurskalender aan

Vinexposium past beurskalender aan

Vanwege de coronacrisis past Vinexposium de beurskalender aan. Wine Paris & Vinexpo Paris verschuift naar 14-16 juni 2021. De WOW, de tweedaagse zakelijke conventie gericht op de internationale biologische wijngemeenschap, vindt ook plaats in juni 2021. Vinexpo New York, Vinexpo Hong Kong en Vinexpo Bordeaux worden uitgesteld naar 2022.