Coravin lanceert nieuwe modellen wijnconserveringssysteem

Coravin wijnconserveringssysteem

Foto: Coravin

Coravin, producent van wijnconserveringssystemen, introduceert drie nieuwe modellen: Model Three, Model Five en Model Six. Elk model bevat de SmartClamps-technologie, waardoor de wijn kan worden geschonken zonder de kurk te verwijderen.

De technologie van het wijnconserveringssyteem van Coravin beschermt tegen oxidatie, zodat wijn in elke hoeveelheid kan worden geschonken zonder de fles open te trekken. De apparaten werken door een naald door de kurk te drukken en de fles onder druk te brengen met argongas. De kurk sluit de fles op natuurlijke wijze opnieuw af, zodat er nog maanden of zelfs jaren van de wijn genoten kan worden.

De niewe modellen - Model Three, Model Five en Model Six - zijn uitgerust met SmartClamps. Tot nu toe gebruikte Coravin deze technologie alleen voor het meest premium product, Model Eleven. De technologie zorgt volgens de makers voor minimale wrijving en garandeert gemak bij het inschenken. Door de easy-on SmartClamps over de hals van de fles te plaatsen en het handvat in één vloeiende beweging stevig naar beneden te drukken, kunnen consumenten direct van de wijn genieten.

De producten zijn voorzien van een handvatontwerp met goede greep om de controle tijdens het schenken te maximaliseren. Bij elk systeem wordt een schroefdop accessoire meegeleverd voor wijnen met een schroefdop. Deze accessoire beschermt wijnen zo'n drie maanden.

 

Dossiers
Lees ook
De online inspiratiegids van More than Drinks!

De online inspiratiegids van More than Drinks!

More than Drinks brengt de Online Inspiratiegids, vol met plekken om vanuit huis inspiratie op te doen. Ook leuk voor na de coronatijd! Met vandaag Instagram en Youtube.

Wijnwinkel Le Nord levert wijnen aan Rotterdamse horeca

Wijnwinkel Le Nord levert wijnen aan Rotterdamse horeca

De Rotterdamse Wijnwinkel Le Nord levert sinds kort 'bijzondere wijnen met een verhaal' aan de lokale horeca. Manager Kirsten van Harten denkt mee over de juiste selectie wijnen voor op de wijnkaart en geeft als vinoloog trainingen aan het horecapersoneel om wijnkennis te verhogen en goede keuzes te maken in wijn-spijs combinaties.

Hubrecht Duijker publiceert 120ste boek

Hubrecht Duijker publiceert 120ste boek

Hubrecht Duijker is een bekende wijnschrijver. Deze zomer verschijnt zijn 120ste boek met de titel 'Het genootschap tot opheffing van de mannelijke eenzaamheid en andere fragmenten uit een kleurrijk leven'.