Coravin lanceert nieuwe modellen wijnconserveringssysteem

Coravin wijnconserveringssysteem

Foto: Coravin

Coravin, producent van wijnconserveringssystemen, introduceert drie nieuwe modellen: Model Three, Model Five en Model Six. Elk model bevat de SmartClamps-technologie, waardoor de wijn kan worden geschonken zonder de kurk te verwijderen.

De technologie van het wijnconserveringssyteem van Coravin beschermt tegen oxidatie, zodat wijn in elke hoeveelheid kan worden geschonken zonder de fles open te trekken. De apparaten werken door een naald door de kurk te drukken en de fles onder druk te brengen met argongas. De kurk sluit de fles op natuurlijke wijze opnieuw af, zodat er nog maanden of zelfs jaren van de wijn genoten kan worden.

De niewe modellen - Model Three, Model Five en Model Six - zijn uitgerust met SmartClamps. Tot nu toe gebruikte Coravin deze technologie alleen voor het meest premium product, Model Eleven. De technologie zorgt volgens de makers voor minimale wrijving en garandeert gemak bij het inschenken. Door de easy-on SmartClamps over de hals van de fles te plaatsen en het handvat in één vloeiende beweging stevig naar beneden te drukken, kunnen consumenten direct van de wijn genieten.

De producten zijn voorzien van een handvatontwerp met goede greep om de controle tijdens het schenken te maximaliseren. Bij elk systeem wordt een schroefdop accessoire meegeleverd voor wijnen met een schroefdop. Deze accessoire beschermt wijnen zo'n drie maanden.

 

Dossiers
Lees ook
Neleman wil uitbreiden en start tweede sharefunding

Neleman wil uitbreiden en start tweede sharefunding

Derrick Neleman van Neleman Organic Vineyards Coöperatie wil verder uitbreiden. Daarom startte 19 maart 2021 de tweede ronde sharefunding, waarmee het mogelijk is om mede-eigenaar te worden van het bedrijf. Met de opbrengst wil Neleman onder andere een assortimentsverbreding naar Franse en Italiaanse biologische Neleman wijnen gerealiseerd.

Argentijnse wijnmaker laat wijn rijpen op bodem Atlantische Oceaan

Argentijnse wijnmaker laat wijn rijpen op bodem Atlantische Oceaan

De Argentijnse wijnmakers Wapisa hebben hun wijn laten rijpen op de bodem van de oceaan. September 2019 plaatsten ze de eerste lading op verschillende dieptes op de oceaanbodem. Negen maanden later haalden duikers deze weer naar boven.

Dordts wijnhuis gaat voor een wereldrecord

Dordts wijnhuis gaat voor een wereldrecord

Wijnhuis Nummer 167 in Dordrecht gaat 19 maart 2020 voor een wereldrecord. Frank Kila, de eigenaar van het Dordtse wijnhuis, wil dan de grootste virtuele wijnproeverij wereldwijd organiseren.